maanantai 27. huhtikuuta 2020

Päivystykseen

Sunnuntaina meillä oli sovittu A & S kanssa treenit Heinolaan. Olin ennen aamukahdeksaa metsässä, otin koirat autosta, pöne oli fleksissä kuten aina aluksi. Jotenkin se pissasi väärin, siis ei asennon kannalta vaan aivan liian moneen puuhun nosti koipea. Kumarruin katsomaan maata siitä minkä kohdalla oltiin, siinä oli ruskeita kuolleita lehtiä alla ja punaiset pisarat helmeili lehtien päällä. Sen jälkeen se sitten muuttuikin ihan  yhtä maaniseksi kuin viimeeksi, ja se taas metrin välein nosti koipea, vaikka mitään ei tullut.

Soitin päivystykseen, kukaan ei vastannut. Lompsin kierrokseni loppuun ja jossain vaiheessa päivystäjä soitti takaisin. Sanoin, että minusta koiralla on niin epämukava olo että en viitsisi odottaa maanantaihin, hän ei ottanut siihen kantaa. Päivystys oli 40km sinne suuntaan mihin olin treenaamaan menossa, ja pikaisen ynnäilyn lopputuloksena sanoin että mulla menee joku 1,5h niin olen siellä. Kävelin autolle, ajoin kotiin, pakkasin kamat kyytiin ja lähdin. Treenejä siirrettiin puoli tuntia myöhemmälle.

Useampi tunti siellä sitten meni odottaessa, oli tullut lähtö johonkin ennen kuin saavuin. Otettiin koiralta pissanäyte ja se meni pikatestiin. Ei kuumetta, ei arista vatsaa, kaikin puolin normaali muuten. Pissassa ei yllättäen ollutkaan kiteitä, lähinnä vain verta. pH oli parantunut ja normaali, olin sen viime kerran jälkeen syöttänyt sille varovasti c-vitamiinia. Edellinen oli siis helmikuun puolivälissä. Ell oli nyt sitä mieltä, että joko edellinen kuuri (5vrk) oli hieman liian lyhyt ja sinne limakalvolle oli jäänyt "piiloon" henkiin bakteereita ja ne aktivoitui nyt uudelleen, tai sitten on jokin muu altistava tekijä. Kasvaintakaan ei voi poissulkea vaikka viimeeksi ei ultrassa mitään näkynytkään. Hän antoi 10vrk kuurin samaa antibioottia ja käski noin viikko kuurin loppumisen jälkeen mennä omalle klinikalle, ottaa pissanäyte suoraan rakosta ja tarkastaa onko veri poistunut. Myös ultraus kannattaa tehdä uudelleen. Kuurin aikana ei kannata vielä mennä, koska se vääristää tietenkin tuloksia. Tai ultran voisi tehdä mutta pissanäytettä on ihan turha otattaa.

Edellisella kerralla silloinen ell käski seurata, onko virtsankarkailua. Mies sanoi tässä kerran nähneensä, kun koira makasi kotona lattialla, että sen pippelin päässä kiilsi pissatippa. Mitään isoja alleen laskemisia ei varmasti ole ollut, mutta muuten on aika hankalaa seurata koirien petejä kun näin kura-aikaan ne nyt on täynnä kaikkea eikä mitään puhtaan valkoisia mistä pieni keltainen tippa voisi edes erottua. Karkailu kuulemma altistaa tulehduksille itsessään.


joko voidaan mennä

pöne parka, aina rääkätään

127e yllätti kyllä iloisesti. Oletin että sunnuntaina kaikki laskut alkaa jollain kolmosella. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti