Töppönen

FI TVA & KVA JK3 FH1 BH AD RTK4 KT FS-AVO KT HTM-VOI agi3 nw2 Takkutukan Uudet Kujeet "Töppönen"
mudi, uros
s. 6.8.2008

Töppöinen on koira, joka ymmärtää paljon enemmän kuin mitä koirien pitäisi pystyä ymmärtämään. Se on terävä ja epäsosiaalinen, arjessa kovin hankala koira, jota kukaan ei ehdoin tahdoin haluaisi, jos voisi valita. Vuosien varrella olen oppinut taitavaksi ennakoijaksi, ja nykyään voisin sanoa, että luotan koiraan paljon enemmän kuin kanssaihmisiin; tiedän mitkä tilanteet aiheuttaa ongelmia ja tiedän miten koira niissä käyttäytyy.

Töppönen on ensimmäinen harrastuskoirani ja se on joutunut kokemaan hyvin erilaisia menetelmiä. Edelleen 11-vuotiaana se on hyvin innokas tekemään mitä ikinä keksinkään sille ehdottaa. Lajirepertuaarimme on mennyt jotakuinkin toko ja agi - metsäjälki - rally - peltojälki - koiratanssi - uudelleen rally - nose work. Ensimmäisen rallyn valiotuloksen koira saavutti vajaa 11-vuotiaana, ja nosessa on alettu kisaamaan samoin kevättalvella 2019, jolloin koira täytti kesällä 11. Arjen ongelmista huolimatta töppöinen on äärimmäisen kiitollinen harrastuskaveri. Se on hyvin sinnikäs, päämäärähakuinen, kestää virheitä ja on aina yhtä innoissaan, mitä ikinä keksinkään sille alkaa kouluttaa. Toisaalta se on ärsyttävän itseriittoinen, "ei ole esteitä, on vain hidasteita" -tyyppi, jonka mielestä ohjaajaa ei aina tarvita mihinkään kun muri osaa kyllä yksinkin. Salaa kuitenkin ihailen suuresti sen persoonaa, se on sellainen todellinen pieni suuri mies.

Elämää varjostaa selkäongelmat; koiralla on epävirallinen LTV4 eli siltä puuttuu viimeinen selkänikama. Selkä alkoi vaivata ekan kerran 8v-kaudellla.

Koiranet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti