Talvi (katti)

Ares "Talvi"
Rescuekatti Rodokselta, kolli, kastroitu, creme täplikäs
s. 1.6.2023 (passiin laitettu arvio)

***
"Kissa ulkomailta? En tiedä miten paljon sitä joutuu selittelemään, mutta olen jo valmiiksi vähän villat pörhöllään. Kun on niitä kotimaisiakin kodittomia ja miksi pitää jotain tautipesäkkeitä raahata muualta tänne ja blaa blaa. No, miksi ei? Kotia vailla se oli sekin katti. Juttelin sen yhdistyksen ihmisen kanssa ja on tunnistettu ilmiö, että Suomessa ne populaatiokissat elää jossain hylätyissä ladoissa eikä näe ihmisiä koskaan, ja tuolla etelässä nämä pysyy hengissä koska kerjää turisteilta ruokaa. Toisille ihminen on uhka ja toisille mahdollisuus. Kissan itsensä kannalta tällainen suunnaton optimismi on varmasti hyvä ominaisuus. Välillä mä mietin niitä kaikkein arimpia jotka ei vuosiin uskalla liikkua uusissa kodeissaan kuin öisin, ja asuvat vaan jossain pakastimen takana piilossa, että tartteeko kaikkia edes pitää hengissä... mutta kukin tavallaan ja tämä meni nyt näin, maailmassa on yksi koditon kissa vähemmän. (lisäys myöhemmin: tokikaan kaikki rescuet ei Suomessa ole populaatiokissoja, on niitä ihan kesyjäkin olemassa!)
Maksoi sen saman 250e mitä nuo kotimaisetkin löytökissat pääosin maksaa, sisälsi kaikki terveysjutut, passin, lennon, kuljetusboksin (jää omaksi) ja on toki siis valmiiksi leikattu."

***

"Mietin joka päivä osaako hän muistella entistä elämäänsä, saati kaivata siitä jotakin. On hölmö ajatus, että eläin olisi jotenkin kiitollinen sen pelastaneelle ihmiselle. Siis toki varmaan olisi jos osaisi, mutta tuskinpa ne osaa niin korkealentoisia ajatuksia ajatella. Silti itsellä on jotenkin ihan erilainen olo tuollaisen vähän käytetyn elukan ottamisesta verrattuna siihen että ostan upouuden pennun. Se tuntuu paljon vahvemmin siltä, että sinä olet sellainen kuin olet ja voit tulla meille itsenäsi. Ei mitään odotuksia. Kun ei ole odotuksia, ei pitäisi tulla pettymyksiäkään. Jotenkin itsellä sellainen hassu kiitollisuus siitä, että nyt maailmassa on yksi koditon, nälkäinen, sairas, hoitamaton eläin vähemmän. Hänellä on koti."

***1 kommentti: