perjantai 24. huhtikuuta 2020

Nosen alkeita

Eilen illalla sain inspiksen kouluttaa pennulle eukalyptuksen. Tiedän olevani hyvin impulsiivinen, mutta se minulle suotakoon. Nenä lasiin tuli äkkiä ja jokusen sarjan pelkällä eukalla naksuteltuani lisäsin sitten tyhjän lasin mukaan. Siitäkös riemu repesi, Lakki ei voinut ollenkaan käsittää miksi toisesta lasista saa karkkia mutta toisesta ei ja sekös häntä turhautti. Lasit kaatuili, pentu kiljui ja härväsi. Naksuttelin iltanappulat loppuun ja jätin asian hautumaan. Silloin kun olen itse aloittanut koiraharrastuksen, joka paikassa toitotettiin että harjoitusta ei koskaan saa jättää epäonnistumiseen, vaan aina pitää viimeisenä saada onnistumaan. Viimeinen toisto jää muka vahvimmin koiran mieleen. (Sinänsä aika erikoista jos treenaat 19 onnistunutta toistoa ja sitten se vika menee pieleen, niin se muka pilaisi kaiken. Luulen että kuitenkin pääasiassa se mitä määrällisesti eniten tapahtuu, jää vahvimmin mieleen, toki ottaen huomioon ettei virhe ole erityisen itsessään palkitsevaa tms.)

Aamulla oli ihan eri ääni kellossa, tässä videolla toinen kerta. Pentu oli selkeästi miettinyt asiaa yön yli ja kaikki sekoilu oli tiessään. Vähemmän on todellakin enemmän. En tiedä onko aika kullannut muistot, onko mulla nyt poikkeuksellisen älykäs pentu vai olenko itse vaan kehittynyt niin hyväksi kouluttajaksi, että kaikki on yhtä ilotulitusta :D Siis jotenkin todella kevyen tuntuista saada sitä mitä haluaa.

Iltapäiväruoalla lisäsin kolmannen (eli toisen tyhjän) lasin ja se meni oikein hienosti. Tehdään nyt jokunen kierros vielä ja siirretään sitten haju pois laseista. Töppönen oli etsinyt ja ilmaissut ziljoonaa asiaa ennen kuin se tutustui noseen, ja se yleisti saman maahanmenoilmaisun itse noseenkin eli se on opetellut nosea ilmaisu edellä. Lakin ajattelin kouluttaa tarkoituksella toisin, eli sille ei tule ilmaisua vielä hyvään aikaan, palkkaan pitkään pelkästä reaktiosta. Katsotaan sitten otetaanko jossain vaiheessa ilmaisu mukaan, vai ei. Oma mielipiteeni ilmaisun tarpeellisuudesta tässä lajissa on mun huikean yhden vuoden noseurani aikana vaihdellut jo laidasta laitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti