tiistai 7. huhtikuuta 2020

Mökillä

La-ti oltiin mökillä halkohommissa. Mä en vieläkään oikein ymmärrä tuota pennun vinkumista. Jaksotin yksin olot niin, että pentu sai tunnin pari riehua ja sitten taas vein sen sisälle ja olin sen aikaa (1-2h, mitä se nyt nukkuu) apuna halkomakoneen kanssa. Vakoilin sitä metsän puolen ikkunasta. Välillä se jäi ihan rauhassa, välillä ei todellakaan. Välillä sieltä kuului raivokasta karjumista ja pentu nousi seiniä, penkkejä ym vasten, välillä se nukkui aivan umpiunessa. Ajoitin paluut aina niille hetkille, eli menin herättämään sen. Sillä ei ole mitään väliä onko töppönen paikalla vai ei, ja paljon pidinkin sitä toisessa rakennuksessa, että pentu oli oikeasti yksin. Kyllä se siis lopulta aina kävi nukkumaan, mutta melkoista väsytystaistelua oli välillä.


Mökillä on niin helppoa, pissiä ei tullut sisälle kuin öisin, kaikki muut hoidettiin ulos. Ovi auki vaan ja koirat valtoimenaan pihaan. Kyllä mä alan olla niin mukavuudenhaluinen ja vanha akka, että ei tule enää yhtään pentua kerrostaloon koskaan. :p Kävin kyllä joka päivä myös lenkillä, usein pari pienempää kierrosta ja/tai töppösen kanssa erikseen pitemmän. Tosi kivasti sai myös pihassa leikittyä, ja jäälläkin oltiin rannassa. Ohjelmaa oli niin paljon, että mitään iltavillejä ei nähty, vaan pentu oikeasti nukkui jo siinä vaiheessa kun kotona alkaa meiningit.

Myös öisin tuli harjoiteltua erikseen nukkumista, pentu oli töppösen kanssa alhaalla ja ihmiset ylhäällä. Ekana iltana tuli muutama vinkaisu, mutta ei mitään sekopäistä karjumista, vaikka pelkäsin. Sen jälkeen se oli aivan fine, ja rauhassa nukkuminen päti täälläkin, ei ala aamulla hillua ja kolistella vaan antaa muiden nukkua niin kauan kuin nukuttaa. Miten huomaavaista!



Tiistaina tultiin päivällä kotiin, ja illalla meillä oli eka pentujen teematunti. Nämä on nyt koronan takia tällaisia yksittäisiä ulkokertoja. Huomenna alkaa toisen paikan pentukurssi, joka on myös ulkona. Tämän kertainen puolituntinen oli kirkkopuistossa keskustassa. Mun pentu oli aivan umpiunessa ja kaavin taas autohäkistä sellaisen löysän spagetin tuntuisen rääpäleen, kun piti mennä. Vähän mietin, onko kolme päivää hyvä viettää mökillä vain omalla porukalla (no kävi siinä eno ja serkku pihassa tuomassa uusia koneita meille, niin pentu sentään näki jotain porukkaa, vaikkei heitä halunnut moikata), mutta eipä se nyt mitenkään metsittynyt ollut, päin vastoin. Kun sain sen vähän heräämään niin ei se ihmisistä tai koirista ollut millänsäkään, mutta tuulessa lentävä lehti meinasi viedä ja pyöräilijä se vasta kova juttu olikin! Perään olisi mennyt ilman remmiä. :D Mä luulen, että tämä on sellainen "vähempi on enempi" -koira, ja ehkä ekalla viikolla tuli raahattua sitä vähän liikaa joka paikkaan. Nyt se oli meinaan todella reipas siellä vilkkaassa puistossa. Ehkä vähän himmataan tahtia.




Viime viikolla se joku ilta kokeili alkaa jahdata autoja tuossa omassa pihassa, ja annoin kyllä sellaista palautetta että naksutin varmaan punastui treenikassissa. Se olikin sitten eka ja vika yritys siltä erää, mutta veikkaan että näistä kyllä vielä keskustellaan. Tämä pyöräilijäkin tuli nyt niin äkkiä etten kerinnyt tehdä mitään, tai siis enemmänkin pennun reaktio oli niin yllättävä. Autojen osalta palkkasin sitä sitten joitakin kertoja kaikista autoista kun ei reagoinut niihin, ja niin on siis toki tarkoitus tehdä jatkossakin, ei siis vain kieltää vaan myös vastaehdollistaa ja palkata luopumisesta. Pitäisi sille nyt joku jätä-käsky ottaa ja ruveta sitä kotona opettamaan.


Lakki vaikuttaa toistaiseksi siltä, että sille lelu tulee olemaan huomattavasti ruokaa parempi palkka. Tavallaan se on aika jännää, mutta kyllä mua myös vähän hirvittää miten mahdan osata toimia itse. Sitä ruokaa olisi niin kivaa vaan mättää koiralle ja lelu tuntuu monessa asiassa tosi hankalalle. Varsinkaan kun se ei ole vielä yhtään harjoitellut irroittamista. Hienosti leikkii joo mutta jatkumo on aika heikkoa koska siltä alkaa olla jo aika vaikeaa saada lelua vaan varastettua :D Tarttis varmaan ruveta tekemään jotakin. Ollaan eletty aivan pellossa, ainoa asia mitä mökillä treenattiin oli satunnainen luoksetulo ja ruokakupilla luvan odotus. Edelleen kestoa on ehkä sekunti ja joka kerta pentu ainakin 5-10 kertaa yrittää varastaa ja palautan sen istumaan. Tuntuu että me vähän junnataan paikoillamme, mutta toisaalta kyllä se oivallus sieltä joskus tulee ja jääkin mieleen. Tykkään sen sinnikkyydestä. Oikeastaan se olisi ihan täydellinen pentu jos nuo yksinjäämiset saataisiin rullaamaan, kerrostalossa ääntely stressaa mua hirveästi. Mutta parempaan päin menee sekin ehdottomasti. Kotona tein illasta vielä ihan oven sulkemista ja heti palkkaamista kun oli rauhassa. Opetin sille näihin myös erikseen tiettyä sanaa, jospa se auttaisi asiaa.

Lakki 11-viikkoa: 5,0kg, 31,5cm. Kasvutaulukko löytyy Lakin omalta sivulta. Axiluriin se reagoi aika vahvasti, toisena päivänä oli ruokahaluton ja oksensi, vikana päivänä maha oli aivan kuralla ja ronklasi kanssa jonkun ruokansa kanssa. Töppönenkin voi pahoin vikana päivänä. Lakki vaihtoi nyt kolmelle ruualle päivässä, haluaisin että sillä olisi aamuisin parempi ruokahalu. Illalla se kyllä vetää kuin viimeistä päivää mutta aamulla ja varsinkaan turvotetut nappulat ei oikein nappaa. Pöne oli ihan samanlainen, se pantiin tosi aikaisin vain yhdelle ruokinnalle koska sille ei ennen puolta päivää vaan maistunut mikään.


"ups"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti