maanantai 14. elokuuta 2017

Koiratanssitreenit

Sunnuntaina oli varattu Kuopiosta porukalla halli. Otin 4x 15min aikaa itselleni. En vain hallia varatessa tiennyt meneväni viikkoa aiemmin kisoihin, joten nyt kävi niin, että Sienelle ei ole lainkaan mietitty avoimen luokan ohjelmaa eikä ollut oikein mitään, mitä treenata. Pöne siis käytti kolme varttia ja Sieni kertasi vain yhden vartin verran jo olemassa olevia temppujaan.

Pönen osalta taidan kuitenkin seuraavaksi tehdä sille HTM-ohjelman. On jo pari musiikkia mielessä, pitäisi vähän kokeilla niitä ja pätkiä sitten lyhyemmäksi alkuperäisistä biiseistä. Pöne osaa seurata vasemmalla ja oikealla, lisäksi jonkinlainen jalkojen välissä oleminen meiltä löytyy kanssa. Istuminen on vain kovin herkässä ja pitäisi melkein opettaa uusi seuruukäsky. Kokeilin aloittaa projektia "sivu - seiso" -käskytyksellä, ja sain kyllä reilusti onnistumisia, vasemmalla meni paremmin kuin oikealla. Toisaalta pöne ei koskaan enää tule kisaamaan tokossa tai tottiksessa, joten sinänsä ei haittaisi vaikka muokkaisin vanhan seuruun erilaiseksi. Yleensä vaan pidetään helpompana opettaa täysin uudella käskyllä. Pitää vähän miettiä. Tällä hetkellä ei myöskään ole visioissa opettaa sille mitään muita positioita, joten ei me kisattaisi kuin alokasluokassa. Jos saisin sen vireen kasaan, olisi kivaa vielä yrittää freestylen puolella.

Janakkalan kisoista 4.8. (c) Meeri Männikkö/Janakkalan Sanomat

Minulta kysyttiin kuinka usein treenaan kotona. Vastasin, että nyt just en ole kolmeen viikkoon juuri nimeksikään treenannut kun lomalla ja sen jälkeen ei ole ehtinyt :) Jatkoin, että silloin kun mulla on jotain uutta työn alla, teen toki päivittäin, usein monta kertaa päivässä, pienen setin. Yksinkertaiset temput opettaa kyllä muutamassa päivässä, toki yleistäminen, ärsykekontrolli ym on ihan omat lukunsa. Mutta mä mielelläni panostan siihen, että koira oikeasti osaa tempun haluamallani vihjeellä, ennen kuin teen mitään ohjelman pätkää. En ikinä treenaa ohjelmaa niin, että joudun imuttamaan koiraa jossain kohtaa tms. Kaikilla muilla näytti olevan sellainen tyyli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti