torstai 28. huhtikuuta 2022

Nosea

Raviradalla treenit.

Lakki aloitti kakkosluokkaa varten "hyvä, jatketaan" -vihjeen opettelun. Siis ei palkkaa ekasta löydöstä. Kuten etukäteen arvelin, hän ei ollut yhtään millänsäkään. En tiedä tartteeko tätä ihan hirveästi sen kanssa tehdä, enemmänkin epäilen että lieveilmiönä alkaa tulla ekalla löydöllä hätäilyä tai jopa sen ohittamista. Noilla mudeilla se etsiminen on yleensä niin kivaa ettei aina muutenkaan viitsisi kertoa löytöjä ohjaajalle, että saisi vaan jatkaa etsimistä, ja siksi oon pitänyt löydöstä palkkaamista tärkeänä ja käyttänyt siihen aikaa. Samaa vihjettä voisi varmaan käyttää esineruudussa jos ei palkkaa välillä, toistaiseksi on kyllä palkattu jokaisen esineen jälkeen vielä.

Paju teki laatikoita, ajoneuvoja ja muutaman perusetsinnän. Ajoneuvoilla se tarttee aika paljon rutiinia ettei yritä nousta sinne. Laatikoita se ei ole montaa kertaa nähnyt joten niihinkin vain rutiinia. Pienelle koiralle ne varmaan näyttäytyy aika erilaisina kuin isolle noin muutenkin. Pajulla on sikahieno motivaatio ja se on tosi reipas missä vaan ympäristöissä, mutta se ilmaisu on nyt se murheenkryyni. En tiedä pitäiskö hylätä koko tuijotus ja antaa sen kehittyä siihen mitä se itse tarjoaa. Istumista tai maahan menoa sille ei voi ottaa koska se ei osaa vieläkään vihjeestä tehdä kumpaakaan. Se ei vaan opi sanoja niin kuin mun muut koirat...

Töppöinen harrastaa enää lähinnä määrää eli mitä enemmän hän saa etsiä, sen parempi mieli. Kuvassa yksi tärähtänyt pöne, yritin ottaa yhdellä kädellä videota joka olikin muuttunut kuvaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti