sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

1lk KEK, viimeinen

Lakki nousi tänään nosen kaikkien osioiden kokeessa kakkosluokkaan, eli sai kolmannen 100p suorituksensa. Se sijoittui kolmen parhaan joukkoon sekä laatikoilla (1.!) että ajoneuvoilla (2.), kokonaispisteissä ei kuitenkaan sijoitusta (5.). Osallistujia oli täydet 20, mutta koe oli jaettu kahteen ryhmään, niin ei mennyt koko päivää. Lakki oli iltapäiväryhmän toiseksi viimeinen koira.

Lakki on kisannut viime aikoina tosi paljon, ja viime viikonloppuun saakka musta tuntui että kerta kerralta sen taso vain laski. Vaikka se on saanut joka kokeesta satasen, se tuntui vähän epävarmalta, ajoneuvoilla se veti useassa kokeessa monta kertaa hajun ohi, laatikoilla jouduin tosi voimakkaasti ottamaan sen pois seiniltä ja painostamaan etsimään laatikoista. Palkkaamisen kanssa on ollut raskasta kun en tiedä haluaako se ruokaa vai lelun tai aina ei oikein kumpaakaan.

Mulla ei ollut mitään odotuksia. Olin päättänyt jo etukäteen että meni miten meni, nyt se pitää vähän kisataukoa ja keskittyy enemmän treenaamaan. Ei oikeastaan edes jännittänyt, ja satasen sijaan asetin meille tavoitteen: vien sitä ajoneuvoilla selkeästi hitaammin tavoitteena vain se että näen taas treenilakin ja se nostaa hajun kerralla. Treeneissä sitä voi kyllä vedättää ja se jää hajulle silti, mutta jokin tässä on ruvennut mättämään kokeissa, ja tämä oli ainoa pikainen ratkaisu mitä keksin. Se toimi erinomaisesti. Laatikot oli tanssilavalla katoksessa eikä siinä ympärillä ollut muuta kuin tyhjää tilaa, niin kerrankin se pysyi laatikoilla eikä tarttenut kertaakaan ohjata. Sisä- ja ulkoalue oli ihanan isot kunnon ajoilla (3min ja 3:15) - inhoan sellaisia pikkualueita missä on 1:30 tms aikaa. Kivempaa että koira pääsee kunnolla etsimään. Näissä meillä sitten meni enemmän aikaa, mutta ei voi kuin olla tyytyväinen koiraan. Ennen kaikkea oon niin onnellinen siitä että nyt se tuntui samalta kuin treeneissä. Nuoren uroksen kanssa tää nyt vaan on tällaista ja tiedän että pitäisi antaa enemmän siimaa ja ymmärtää keskeneräisyyttä.

Nyt me sitten vähän treenaillaan ja katsotaan sitä isojen poikien luokkaa joskus myöhemmin. 💚




Odottaa vuoroa. Mulla oli aika tiukka linja ja komensin sitä puhkumasta parkkiksella toisille koirille ja omaa vuoroa odotettiin käskyn alla. Ei ollut edes vaikeaa. Ehkä pitäisi lakkaa paapomasta kun siltä voi hyvin jo vaatiakin käyttäytymistä...

Odottaa

Ulkoalue merkkien oikea puoli

Ulko


Sisä (vas)


Sisä

Sisä









Tällaisella suorituksella oli kiva nousta. 💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti