sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Mökkiviikonloppu

Alun perin meinasin olla vain yhden yön. Koko mökin lämmittäminen yhden yön takia on niin kallista, kun ei se päivässä eikä kahdessa lämpene - kun ennakkolämmittämiseen menee enemmän päiviä kuin mitä meinaa olla, ei siinä kovin usein ole oikein järkeä. Talvisin nukun siis yleensä saunakammarissa, tämä on ehkä 3x3m. Takalla lämpenee nopeasti ja patteri ylläpitää ihan riittävän hyvin, esim. näillä pikkupakkasilla aamulla sisällä oli +16. Kun nyt sitten oli jo avannot tehty, vedet kannettu ja tupa lämmin, päätin että tulen kokeen jälkeen vielä toiseksikin yöksi. Pitemmän päälle kukaan ei jaksaisi asua näin ahtaasti, mutta muutama päivä menee hyvin, ulkonahan tässä paljon touhuillaan ja sisällä 2/3 meistä on pienellä rullalla.

Kuume muuttaa maalle alkaa olla melkoinen. Jos tulisi lottovoitto, siinä ei kauaa nokka tuhisisi. Ihan näin alkeellisissa oloissa en kyllä haluaisi jatkuvasti asua. Takan lämmittäminen, puiden ja vesien kantaminen ym on todella terapeuttista kun ei ole muuta tähdellistä tekemistä, mutta -30 -keleillä työpäivinä veikkaan että hommassa ei olisi enää mitään hienoa, se olisi vain todella raskasta ja alkaisi äkkiä vituttaa.

Näillä näkymin ollaan huhtikuussa tulossa tänne asumaan, silloiseen harjoittelupaikkaan on mökiltä lyhyempi matka kuin kotoa. En malta odottaa, että voin jättää remmit naulaan, kuten tuossa yhdessä minusta erityisen puhuttelevassa kuvassa alla.


















1 kommentti:

  1. Musta on kanssa mökille mennessä parasta kun hihnat ja vermeet voi vaan jättää autoon ja niitä ei tarvitse ennen kuin lähtee pois. Tai no riippuen mökistä miten Manaa voi vapaana pitää.. :D

    VastaaPoista