keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Rallya

Sieni on ilmoitettu holskujen rotumestaruusrally-tokoon Turkuun asti. Sieni täyttää keväällä jo 7v eikä sillä siten parhaimmassakaan tapauksessa mahda olla kuin max pari kolme harrastusvuotta jäljellä. Mennään, koska voidaan. Ei tarvitse sitten jossitella, että olisipa ehditty vielä sitä, tätä ja tuota. Mua nyt ei niinkään jaksa kiinnostaa se itse kokeeseen osallistuminen, sellaisia elämyksiä meillä on kyllä ihan riittävästi jo, eikä rm-koe ole minulle normaalia koetta kummempi (paitsi että siellä toivottavasti näkee muutaman muunkin rotutoverin!). Tässä reissussa parhaat muistot jää varmaan hotelliyöstä suuäänien mestarin kanssa. :)

Kokeen jälkeen on kiivaasti treenattu:

-poispäin peruutukseen vaihdoin eri käskyn kuin sivulla peruutukseen ja otin siihen pienen käsieleen mukaan, kun kerta saa

-sivulla peruutusta (oikealla) tahkottiin vaikka miten monella tavalla, kovin on haparoivaa ja milloin aukeaa, milloin yliylittää päätyen mun alle, milloin ei ehdi mukaan eikä pakita lainkaan jne. Tänään ihan viime hetkellä älysin kokeilla tasa-askellusta ja siinä saattaa olla laastariratkaisu! Haluaisin sen yhtä sujuvaksi kuin vasemmalla peruutus, mutta se ottaa varmasti aikaa. Ottamalla tasa-askelia ja hidastamalla koiraa odota-käskyllä se tuntui ne muutamat kokeilut tosi paljon helpommalta.

-käytösruudun seisomista on tehty minuuttiin asti ja se tuntuu varmalta

-eteen seisomaan tulo kaivettiin naftaliinista, jätin sen tarkoituksella ilmoittautumisen jälkeen pari viikkoa ennen edellistä koetta koska tiesin ettei se kuvio tule valmiiksi kuitenkaan. Vaati ekalla kerralla kertaamisen alustan avulla kun pelkkä sanallinen vihje ei soittanut koiran mielessä mitään kelloja, tänään tehtiin jo puolenvaihto edestä - eteen seisomaan -erottelua (hyvällä menestyksellä). Seisomaan pysähtymisen kanssa oltava tarkkana, sanon mitä sattuu: odota, hyvä, jes (naks)... "odota" voisi olla looginen. Kaikilla noilla se kyllä pysähtyy seisomaan mutta en tykkää siitä että sanat vaihtelee. Yksi sana, yksi merkitys, niin kokeessa ei sitten tartte arpoa mitä voi sanoa ja mitä koira ehkä sillä sanalla tekee.

-viime kokeessa ongelmana ollut sarjahyppy on nyt pariin kertaan kokeiltu eikä mitään ongelmaa, kun kerron kerralla mitä haluan: "hyppysivu" tai "hyppyviereen". Olen palkkaillut paljon haltuun otosta esteiden välissä, tänään oli kaksi hyppyä ja putki ja joka välissä otin koiran seuraamaan ennen seuraavalle esteelle lähetystä. Ei tästä tarvinnut lainkaan edes vääntää kun käskytin selkeästi. Jäi vähän paha mieli siitä, että siellä kokeessa parkaisin "Sieni!!!!" kun se karkasi. Itsehän lähetin ja koira meni ja hyppäsi kaiken mitä näki, kun en muuta ohjeistanut. Ihan täysin oma moka, onneksi en ollut vihainen koiralle, mutta turhaan sitä huutaa perään mitään kilttiäkään. Paskaa ohjaamista, ei mitään muuta, sitä omaa virheestä johtuvaa mielentilaa ei pitäisi koiran niskoille sälyttää.

-merkkiä ja sen erottelua (takana putki tai hyppy) pitäisi tehdä paljon, samoin taas kerrata kaikkien vihjeiden joukosta ne perus "sivu" ja "viereen". Ihan tyypillistä, että nyt kun noita kaikkia uudempia sanoja on useita, koira menee hetkellisesti vähän sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti