lauantai 25. marraskuuta 2017

Erottelua

Eilen teemana vihje-erottelu häiriössä. Aloitin pelkkää eteen seisomaan tuloa niin, että kaveri seisoi lähellä ensin ilman mitään ja sitten namit kädessä tyrkyllä. Tässä ei ongelmaa. Sitten eteen seisomaan - puolenvaihto edestä - saksalainen täyskäännös -erottelua. Eteen seisomaan tulo oikealta vähän takkusi, mutta syynä ei ollutkaan häiriö, vaan ylipäänsä se kaipasi pari vahvistetta että loksahti taas kohdilleen. Noin muuten ei saatu koiraa häiriintymään :) Tässä vielä ihan lopuksi otettu video samasta erottelusta, kyllä se nyt alkaa sujua:



Rallya arvostellaan edelleen siitä, että se nyt on niin helppoa ja sen kun kädellä vähän näyttää, ei koira tarvii osata paljoa mitään. Niinpä, kyllä minäkin saan koiran eteen seisomaan tai vaihtamaan puolta mun edestä jos saa vapaasti kumarrella, vääntyillä ja kääntyillä itse ja jos koiran liikeradalla ei ole väliä, vain lopputulos ratkaisee. Mutta koska näin ei todellakaan ole, varsinkin puolenvaihto edestä (ei saa kääntyä mua kohti) ja eteen seisomaan tulo (pitää heti alkaa kääntyä eikä lähteä ensin suoraan irtoamaan) oli Sienelle aika työläät kouluttaa. Kummassakin saattaa joskus edelleen tulla ihme ylimääräisiä pyörähdyksiä, jolloin liike olisi kokeessa heti -10 TVÄ (väärin suoritettu tehtävä). Ehkä mulla on sitten tyhmä koira mutta pelkkä "kunhan kädellä näyttää" ei ikinä olisi tuonut virheettömiä suorituksia meille...

Sitten tehtiin myös peruutusta oikealla (pienin askelin, kai se sieltä joskus), merkkiä (aivan hakusessa, ei toimi "kierrä" eikä "merkki". Ymmärtää että johonkin pitäisi irrota ja lähtee kyllä, muttei tiedä itsekään mihin, ja on epävarma. Nyt valitsin sanaksi "merkki" koska se "kierrä" on sisältänyt minkä vaan asian kiertämisen, ja tuntuu tyhmältä tehdä sillä erottelua merkin ja kylttitelineen kanssa. Tehdään alkuun ihan pienellä matkalla, ettei epäonnistumisia tulisi) ja käytösruudun seisomista (1,5min oli liian pitkä palkaton väli, ei jaksanut seistä, ja sitten siihen tuli kaikkea säätöä ja lopulta palkkailin 10-20s välein. Se ymmärtää kyllä että paikallaan pitää odottaa, mutta ei sitten kai vaan jaksa seistä, ja vajoaa istumaan). Vähän myös i-s-m molemmin puolin, maahan menot tekee väsyneenä helposti istumisen kautta, sen olen tiennytkin. Nyt oli kuitenkin ihan kohtuullisen suora.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti