perjantai 1. joulukuuta 2023

Kululaskelmat

12/2022-11/2023 tässä. Laitoin sen 2023-vuodeksi vaikka se nyt ei ihan sitä ole. En malttanut odottaa enää😀


Random tarkennuksia:

-kilsat on laskettu vain selkeisiin tapahtumiin, ei jokaviikkoista metsään ajelua. Ei sisällä auton muita  kuluja. Järki lähtee jos niitä alkaa laskea. Vaikka auto on pelkkä koirankuljetusvaunu, ilman koiria mulla ei siis olisi sitä.

-eläinlääkäri sisältää lääkkeet ja terveystutkimukset

-hyvinvointi sisältää hieronnan, osteopaatin, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon (lähinnä ehkä punkkilääkkeet)

-ruokinta sisältää kaiken mitä syödään, myös treeninamit

-harrastaminen sisältää kisat, kokeet, treenimaksut, lisenssit ym

-muu on hihnoja, pantoja, aktivointiruokakupit, alusta autoon ym


Sitten muutama ensiajatus itseltä:

Vuosi on varmaan hyvä, jos harrastamiseen menee huomattavasti enemmän kuin eläinlääkäriin.

6300e on ihan älytön määrä rahaa. Jos säästäisin sen vuodessa, voisin tehdä vaikka useamman ulkomaanmatkan. Toisaalta... mitä mä sitten tekisin kaikki muut päivät jos pari viikkoa vuodesta oisin lomalla?

Harrastamisesta olisi helpoin myös karsia, ja samalla putoaisi hieman ruokinta, kun kalliit treenimakkarat jäisi ostamatta. Ruokinnasta voisi myös  pihistää ihan vaan jättämällä kaikki puruluut ja sellaiset pois ja ostamalla vain oikeaa ruokaa. Tarvikkeista yhtäkään ei oikeasti olisi tarvittu, on kyllä hihnaa ja pantaa jo ennestään, mutkun.

En ole (enää) mikään joka pieraisusta lääkäriin ryntäävä, mutta lääkärikuluistakin olisi voinut säästää esim Pajun viralliset lonkka-, kyynär-, selkä- ja  polvitutkimukset. Joku joskus ihmetteli että kuvaan sen niin kattavasti kun se on yksipallisena ei-jalostukseen-kamaa. No se nyt oli vain yksi viisisataa sinne tai tänne  😂

Lopputulos: laskeminen on koukuttavaa, mutta en tiedä onko tässä järjen häivääkään. Nyt mua vaan kiinnostaa onko vuosissa kuinka paljon eroa,  ja mua kiinnostaisi myös laskea koirakohtaiset kulut. Lähinnä sitä ajatellen, että vanhan koiran pito on kalliimpaa kuin nuorten, toisaalta nuorikin koira voi olla sairas ja muutama ell-käynti nostaakin summat äkkiä korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti