lauantai 22. huhtikuuta 2023

KEK2

Meillä on huhtikuussa niin paljon kaikkea, ja se hemmetin kululaskelma pidätteli mua myös, niin en ensin ilmoittanut Lakkia NWS:n KEK2-kokeeseen. Olisi yksi vapaa viikonloppu. Sitten näin mainoksen että tilaa on edelleen (nosekokeisiin pitää normaalisti ajastaa sähköposti lähtemään 00:00 ja silti saatat jäädä jonoon) ja Mervikin sanoi olevansa menossa, niin laitoin viestin ja kysyin vieläkö mahtuu. Maksoin sen ja sitten selvisi että Mervi tarkoitti sunnuntain ykkösluokkaa, koska hänen kakkosen koira on sterkan takia saikulla (minkä olisin kyllä tiennyt jos olisin ajatellut), ja sen jälkeen autokin hajosi. Se makasi odottamassa koko viikon ja laitoin jo viestiä ja kysyin onko jonossa monta, jospa vaan perun kokeen. Vitutti että olin mennyt hätäpäissäni ilmoittamaan ollenkaan. Ei ollut yhtään koiraa jonossa, joten en ainakaan saisi rahoja takaisin. Auto kotiutui, siinä palaa edelleen viisi oranssia valoa ja huolto jatkuu tiistaina. Mutta oransseillahan voi ajaa niin aamulla sitä sitten taas herättiin viideltä, käytiin lenkillä ja otin koko köörin mukaani kun 7.00 startattiin kohti Lappeenrantaa. En ollut suonut noselle ajatustakaan viime viikonlopun leirin jälkeen, kaikki energia on mennyt milloin töihin kävelemiseen ja milloin pyöräilemiseen, ja koiratkin on olleet vähällä liikunnalla kun oon oman osani hoitanut jo työmatkoilla. Ei jännittänyt yhtään jos sitä ei lasketa että se paska auto jättäisi mut kuitenkin matkalle.

Paikan päällä selvisi että koirakoita on viime hetken peruutusten takia huikeat 7kpl. En ole koskaan ollut missään kokeessa missä olisi niin vähän, mutta kivahan se osallistujille on :D Järjestäjille ei kun kulut on kuitenkin samat. Arvoin meille numeron 4. Ensin oli vuorossa ulkoalueet; ulko ja sitten ajoneuvot, ja pienen 15min tauon jälkeen sisällä ensin laatikot ja sitten sisä.

Lakki oli autosta otettaessa kummallisen nuupea, ei lainkaan sellainen normaali "jee mun vuoro" vaan melko vaisu. Lenkillä se oli kuitenkin ollut normaali itsensä niin mietin että ehkä kevään ekat helteet (no ei nyt ihan mutta +18 tuntuu siltä tosi kuumalta) teki taas temppunsa. Muistan että se oli viime vuonnakin tosi vetelä helteiden takia. Outoa että koira ei vedä eikä vingu vaan odotellessa vaan möllöttää paikoillaan ja oman vuoron tullessa kävelee hyvä jos ei mun takana.



Ensimmäinen jännitys heräsi lämmittelyhajuilla kun Lakki ei reagoinut toiseen oikein mitenkään. Jälkeen päin kuulin ettei kenenkään muunkaan koira, mutta unohtui kysyä oliko se laakeria vai eukaa ja oliko sitä etsinnöissä missä. Kyllä se sitä sniffaili kun ohjasin kädellä haistelemaan oikeaa purkkia, ja palkkasin sitä siitä nameilla jotka se sylki maahan ja lelulla joka ei myöskään oikein kiinnostanut. No on meillä oikein onnistumisen edellytykset ja ei muuta kuin lähtöviivalle...



Ulkoalue oli vanhan koulun seinä, alkaen vasemmalta rakennuksen kulmasta ja päättyen ennen ovisyvennystä. Ihan höpöalue, inhoan tällaisia. Kaksi piiloa ja 2:00 aikaa. Lähdettiin vasemmalta ja Lakki otti ekan jonkun ikkunalaudan alta. Yritin nostattaa sitä ylös mutta se viis veisasi, ja mentiin syöksytorvelle johon kovasti kiinnostusta, nousi itse pystyyn ja pyöri siinä. Ei kuitenkaan ilmaisua niin vein sen seinää alueen oikeaan rajaan saakka ja palattiin sitten rännille. Jotenkin se oli tosi perässä vedettävän oloinen. Siinä oli myös lattiakaivo ja tarkastutin sen, mutta ei. Sitten se koko elukka alkoi punkea sinne rännin sisään jolloin mäkin arvelin että pakko olla saavuttamaton siellä, ja olihan se. Nyt pallo kelpasi mutta kaukana normaalista Lakista. Ei esim. kierinyt lainkaan.



Ajoneuvoja kolme, kaksi piiloa, aikaa sama 2:00. Lähtö oli autojen väliin ja aloitettiin peräkärryn (takaa katsottuna) oikeasta reunasta edeten valkoisen auton oikealla sivulla. Näin koirasta ettei se haistele paljoa ollenkaan vaan kulkee vaan pää ajoneuvon pintaa pitkin, mikä ärsytti mua kovasti ja kehoitin sitä useaan kertaan että nyt etsitään eikä vain haahuilla. Näin ettei tuomari aio tulla mun perässä auton keulaan, mutta valkean auton vasemmalta sivulta ilmaisu. Meinasin jatkaa siitä suoraan mutta muistin että samassa autossa ei voi olla kahta piiloa, niin juostiin valkean auton ohi ja jatkettiin siitä peräkärryn vasenta reunaa ja sieltä toinen ilmaisu. Vähän sellainen puolivillainen niin varmistin sen.


Nosekuula goes Lappeenranta


Taukoa ei pidetty kuin ehkä vartti, mutta ekaan kierrokseen ei ollut mennyt vissiin ihan tuntiakaan. Kävelytin siinä jossain välissä sekä Pajua että pöneä. Siirsin auton kunnolla varjoon kun ekalle paikalle aurinko puiden välistä osui, ja noiduin itseni kun ei mulla ollut paljoa vettä (että olisi voinut kastella koiraa) saati mitään aurinkosuojia mukana. Lakki oli kuitenkin vähän pirteämpi ja se jopa pari kertaa vinkui odotellessamme, mutta edelleen kokonaisuutena melko nuupea normaaliin nähden. Tämäkin oli joku käytöstä poistettu koulu ja sisällä ilma oli lämmintä, tunkkaista ja painostavaa, eihän siellä tainnut mitään ilmastointia enää olla. Arvelin että koira hyytyy kesken kaiken.

(Kuva tulee jos vkt lähettää. Itse sai kuvata vasta kokeen jälkeen ja otin vain ulkoa.)


Laatikoita oli vain minimimäärä 20kpl, kaksi piiloa mutta aikaa kuitenkin 2:30. Tässä täytyy olla joku källi, ja ennen aloitusta kysyin vielä että ne siis on kaikki tässä eikä sermien takana ole lisää :D Oli oli. No pakko olla syvä jossain matkalaukussa koska ei mitään logiikkaa muuten. Lakki haisteli useaa matkalaukkua tosi pitkään ja yritin katsoa että se katsoo kaikki pahvilaatikot kanssa. Laukuista ohjasin sen haistelemaan usealta puolelta ja saumakohtia / vetoketjuja kanssa, koska muistan että töppöisen yhden kakkosen kokeen joskus sata vuotta sitten tyrin itse sillä että se haisteli laukkuja vaan päältä kun hajun olisi saanut vain sivusta. Ei mitään mihinkään, kyllä siinä alkaa kuumottaa. Kun tuli 30s jäljellä -ilmoitus, rupesin pelaamaan eli arvailemaan. Ekana se iso laukku mitä se oli tosi pitkään haistellut. Sitten mietin parin välillä ja siinä miettiessä se työnsi kuonon toisen laukun taskuun, joten otin sen. Bingo! Unohdin lopuksi kysyä oliko hajut ihan syvällä laukkujen sisällä vai missä. Ainakaan Lakki ei tuollaisia osaa ilmaista. Ei vaan ole yhtään matkalaukkua itsellä että sellaisella koskaan pääsisi treenaamaan.


(Kuva tulee jos vkt lähettää)


Viimeisenä tän kokeen hauskin, kaksi erillistä luokkaa, niiden välinen siirtymä käytävällä ei ole etsintäaluetta. Kaksi piiloa, aikaa 2:30. Säännöthän sanoo että kakkosissa piilot voisi tällaisessa olla joko yksi molemmissa tai kaksi samassa huoneessa, jolloin toinen tila olisi tyhjä. Aika tuntui tosi lyhyeltä, kun ne luokat oli kuitenkin melko suuret. Huomaa että itse alkaa olla melko kokenut, koska  arvelin että tässä on joku källi kanssa ja piilot tuskin on kovin vaikeat tai työläät tarkentaa, koska muuten aika ei kyllä ikinä riittäisi. Päätin että aloitan taaemmasta joka oli vähän pienempi tila, ja käytän aikaa niin että aluksi tehdään aika nopeat kierrokset molemmissa ja sitten palataan tarkemmin. Tai että ekassa ei saisi viettää enempää kuin jonkun 45sek että aikaa jää tokaan ja vielä lopuksi sen verran että ehtii palata halutessaan takaisin ekaan. Kysyin saako aloittaa kummasta haluaa vai onko lähtö ekan tilan ovella. Sain luvan. Lakki meni melkolailla suoraan keskellä oleville tuoleille ja ilmaisi sieltä ihan simppelin. Tutkittiin vielä kierros siellä ja sitten vaihdoin huonetta, ja se otti heti sisään mennessä lavuaarin luota hajun ja työsti sitä hetken. Kumarruin katsomaan. Vasta tässä vaiheessa alkoi jännittää ja kun tuomari kuittasi "oikein", huusin kyllä niin että hyvä jos joku ei kussut housuunsa. :D :D :D Lakkikin piristyi mun eläimellisestä karjaisusta ja meillä oli ihan hyvät pallopelit, kierimistä tapaillen. Kommentoivat että oli hyvä strategia aloittaa taaimmaisesta tilasta ja että musta ei näy jännitys ollenkaan. No kun ei jännittänyt, vastasin. Lopuksi palkintojen jaossa tuomari sanoi että hän halusi tehdä tällaisen "kohti kolmosia" - haasteen, eli sen että voi olla tyhjä tila ja ohjaajan pitää osata päättää koska siellä on nuohottu tarpeeksi ja koska siirtyä toiseen. Lisäksi aikapaine kuumottamaan. Mä kyllä henkisesti taputin itseäni olalle koska mun plääni oli onnistunut. Kerrankin. Yleensä nosekokeen jälkeen on sellainen olo että miten helvetissä mokasin nyt noinkin...




Sitten selvisi että Lakki oli ainoa satasen saanut. Ulkoalueen syöksytorvi oli vissiin osoittautunut suurimmaksi haasteeksi, ja musta se ulkoalue oli ihan höpö. Kaikki muu tuntui helpolta paitsi ne laatikot sai kyllä tuskan hien tirskumaan. Lakki oli myös sisäalueen nopein, sai 100p ja 0 virhepistettä, toisen luokkanousutuloksensa ja sijoittui kokeen ykköseksi. Ja meni nyt sitten ohi töppöisen, jolle ehti kaikkien osioiden kakkosluokasta tulla vain yksi satanen. Jumalauta jätkä on kolme ja se on viimeistä satasta vaille kolmosissa. 😱😱😱 Taitaa olla myös Suomen eka ja toistaiseksi ainoa mudi joka on näin pitkällä.






Kotiin tultuani huomasin että meidän pihaan on noussut ensimmäinen narsisti. Muutettiin tähän silloin kun oli jo lunta, eikä oikein tiedetä mitä pihassa on. Oon elätellyt toiveita tulppaanimerestä mutta otin narsistin kanssa erittäin suurella riemulla vastaan. Parempi vaan etten nyt mene koskemaan siihen koska jostain syystä mun kaikki kasvit kuolee alta aikayksikön. Tekisi kyllä mieli esim virkata pieni huppu koska öisin on vielä pakkasta.

PS. Tiedän että se kukka on narsissi, ja tiedän myös että hän ei ole sellainen, mutta meillä niistä kaikista puhutaan narsisteina. Kevään eka narsisti.


Tervetuloa 💜


Lakki on nyt hierottu kahdesti, sillä oli lannealue tosi jumissa ja taannoiset hypyistä kieltäytymiset johtui oletettavasti siitä.  Pitää nyt seurailla tuota, viimeisin kerta oli tiistaina, mutta ei sen siitä enää pitäisi lauantaina olla. Toivottavasti ei mitään vakavaa hänellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti