tiistai 6. joulukuuta 2022

YEK2S

Heti perään sitten kuitenkin kakkosen sisäetsintäkoe, mutta ei osallistujana, vaan alkuperäisen äkillisen estymisen vuoksi tuuraamaan hälytettynä vkt:na. Kyllä kun kello soi vapaapäivänä 5:15 ja lähdin lenkittämään koiria, kirosin ääneen että kaikkeen sitä suostuu. Loppujen lopuksi oli kiva päivä kuten nosessa aina. Mies oli töissä joten mun piti ottaa kaikki koirat mukaan, kun ajamiseen meni kuitenkin 1h 45min per suunta ja päivän pituutta ei ole kiva stressata. Sain auton piuhaan niin heillä oli oikein hyvät olot siellä.

Nollakoira kävi aamulla, mutta tuomari halusi vielä Lakin tarkistamaan 3. ja 4. alueet, joten ne tein sokkona. Kokeen jälkeen mun kaikki koirat kävi etsimässä koealueet, paitsi että junnu ja sennu jätti korkeat väliin.

1. Alue aula, kaksi piiloa, 3:00. Toinen postilaatikossa ja toinen heti lähdössä noin viides sauma, ihan alhaalla lattialistassa:

Tämä oli helppo sekä osallistujille että kaikille mun koirille. Tuomari hyväksyi postilaatikon ilmaisun eri puolilta ja Pajukin ylsi sen alareunaan/pohjaan.

2. Alue keittiö/ruokailutila, kaksi piiloa, 3:30.
Tässä jäi paljon toinen piilo löytymättä ja oli tämän kokeen vaikein. Pöydät oli koealueella eri järjestyksessä, mun kuva on otettu jälkeen päin, mutta se tila oli tyhjä ja molemmat piilot oli perällä keittiössä, toinen tiskialtaan luona pystysaumassa noin Lakin nenän korkeudella ja toinen saavuttamaton syvä alakaapissa tiskin puolella. Saavuttamattoman löysi kaikki kokeen koirat mutta se toinen jäi monelta. Kuulemma osasta koiria näki että ne ymmärsi ekan tilan tyhjäksi ja nämä pääasiassa pysyi keittiössä ja löysi molemmat. Lukuisat ohjaajat päätti että kun eka löytyi niin toinen on eri tilassa ja tuhlasi ajan loppuun siellä. Lakin päästin irti ja se paineli suoraan keittiöön, ja oikeasti olisin voinut itsekin tuupata sen ekan löydön jälkeen toiseen tilaan, nyt kun tiesin tilanteen niin en tehnyt mitään ja annoin sen touhuta niin se otti nopeasti toisenkin. Pöne haistoi sen kaapissa olevan baaritiskin toiselta puolelta ja kiersi heti toiselle puolelle nenänsä perässä!


3. Alue iso sali, kaksi piiloa, aikaa 3:15. 

Tämän siis Lakki teki sokkona, ja käytiin järjestyksessä myötäpäivään ja se otti molemmat hajut heti kerralla; hymynaaman alta peilin saumasta ja oikeasta reunasta lattialistan kolosta. Pajun kanssa treenasin tässä irtoamista ja jäin tosi kauas ja se oli ihan sikahyvä! Osallistujia katsoessa huomasi että moni oli päättänyt että tuolla ikkunaseinustalla on syvä tai korkea ja ohjaajat käytti siellä paljon aikaa. Koiran kuin koiran saa painostettua kiinnostumaan jostakin, valeita sinne ei tullut mutta aikaa meni hirveästi. Peilin piilo jäi jos nenä meni liian alhaalta, ja tosi moni myös skippasi sen täysin eikä etsityttänyt sitä lainkaan. Koirat sai ohi mennessä hajun tai ei saaneet, ihan tuurissaan oli. Ei pitäisi olettaa mitään.....


4. Alue oli näyttämölava josta ei kuvaa. Hirveästi roinaa ja korkeiden ja saavuttamattomien paikkoja, vain yksi ja aikaa 4min. Ei mikään kauhean iso tila, tai isompi lava josta rajattu varsin pieni alue. Tämänkin Lakki teki sokkona ja kokeessa oisin kyllä hätäpäissäni jo ilmoittanut saavuttamattoman jonkun roinakasan taakse, Lakki jumitti siinä mutta ei kyllä ilmaissut mitään. Piilo oli melko korkealla ihan metrin päässä siitä, joten haju ehkä levisi sinne. Vähän se on tuollaisia (kuviteltuja) saavuttamattomia tehnyt niin ei ehkä nyt oikein ymmärtänyt mistä on kyse. Hyvin se sen otti heti kun tuomarin kehotuksesta "ei se ole siellä" ohjasin sitä jatkamaan. Muut mun koirat ei käyneet siellä, se oli niin ylhäällä että Lakki just ylsi kun venytti itseään takajaloillaan.

Kokonaisuutena ei se mitenkään mahdottomalta tuntunut! Lakki oli pätevä, pappa ihan onnesta soikeana ja Pajukin hoiti homman kotiin niin nohevasti että alkoi taas tehdä mieli katsoa sillekin joku koe. Alan kyllä olla niin sokerista että mua ei huvita enää pakkasilla kisata missään missä ei pääse sisälle odottamaan. Katsotaanpa siis nyt vielä, ei se ole talvella-autossa-odottelun kestävä koira nahkakaan.


goooood boiOlipas kivaa ja katsomalla oppii yleensä vielä enemmän kuin itse tekemällä. 👀

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti