sunnuntai 4. joulukuuta 2022

YEK1S

Viime kakkosen kokeen jälkeen ajattelin että nyt en tänä vuonna enää jaksa kisata. Omalle seuralle on tulossa kakkosen sisäetsintäkoe tammikuun lopulle, ja Lakilta puuttuu ykkösistä yksi satanen. En sitten voinut vastustaa kiusausta on poppareilla oli sellainen tarjolla. Vähän rehvakkaasti ajattelin että kyllä kakkosen koiralle ykkösen koe on tosi helppo ja me haetaan se tulos sieltä. Hetken kyllä harkitsin myös että jos vaihtaisin Pajun ja se pääsisi, mutta pitäydyin kuitenkin Lakissa.

Mentiin M:n kanssa kimppakyydillä eikä mun tarttenut kuin istua kyydissä. Ulkona oli -5 ja autossa odottelu on jo tosi inhottavaa. Koepaikalla alueisiin tutustumisessa totesin että nyt ei olekaan mikään läpihuutojuttu mistä satanen vain haettaisiin. Lakki starttasi numerolla 7(/15). Koepaikka oli vanha työväentalo ja sisältä lämmin. Autossa oli kylmä odottaa kaikista toppavaatteista huolimatta.





Odotellessa Lakki kieri ja sotki itsensä lumeen. Se myös odotti selällään kun ovi potkaistiin auki ja meidän vuoro oli. Melko lentävän lähdön otti.

1. Alue keittiö, aikaa 2:00



Lakki kävi vähän moikkaamassa tuomaria ja toimihenkilöä ja teki kyllä tosi kivaa etsintää mutta 30s jäljellä tuli kauhean pian. Yritin olla aluksi ohjaamatta ja annoin sen touhuta itse. Kun aikaa kului, aloin nostattaa sitä ylös. Ekalla kierroksella haju jäi juuri sellaiseen kohtaan kun pyysin ylös, taas 😬 Mutta Lakki ehti ottaa sen itse ihan viime tipassa, jossain uunin luona ihan alhaalla pystysaumassa oli. Aika 1:46.


2. Alue pöytiä ym, aikaa 4:30.

Kuvassa selän takana "baaritiski"



Tässä sai päästää koiran irti ja tein niin. Se liikkui ihan hyvin eli ei jäänyt kyselemään mihin mennään, mutta muuten tuntui että oon koko ajan sen tiellä ja kun pyörin, se pyöri mukana. Se on tosi herkkä rintamasuunnalle. Alueen takana puhalsi ilmalämpöpumppu ja koira nuohosi hirveästi yhtä pöydän/penkin nurkkaa. Katselin jo että mistä se puhallin tuo siihen siirtymähajun mutta ei. Piilo oli baaritiskin seinällä, ekalla kertaa Lakki oli käynyt sen alempaa ja nyt se meni sinne itse ja nousi ylös, ja otti hajun taas tosi hienosti takajaloilla steppaillen. Pyysin varmistamaan oikean sauman vielä ennen kuin ilmoitin löydön, Lakki kun on tällaisissa helposti vähän sinnepäin suurpiirteinen. Aika 2:11.

Tauon jälkeen loput:

3. Alue eteinen, aikaa 3:00



Alemmassa kuvassa ihminen nojailee tiskiin jonka alla oli hirveästi hyllyjä ja laatikoita ym.

Lakki meni kivasti edellä, nuohosi ensin just väärällä puolella aluetta ja pyörähti sitten ikkunalaudalle. Ilmaisi vähän silleen "täs on sulle" joten pyysin uudelleen, ja sitten se näytti noin 5cm eri kohtaa! Kysyin vielä kerran että siis niinku missä ja sitten ilmoitin löydön. Tuomari nauroi mulle että samaa kohtaa se koira näytti koko ajan ja olisi ilmeisesti hyväksynyt sen ekankin. No hällä väliä, aikaa siihen vain paloi. Aika 1:06.


4. Alue sali, aikaa 4:00




Lakki lähti suoraan seinustalle ja sieltä oikeaan, pyörittiin siellä aika pitkään, varsinkin ikkunan alustaa ison metallisen veikeä takan kohdalla se nuohosi hartaasti. Lähti sitten itse tutkimaan keskellä olevia pöytiä ja vasempaan reunaan, josta varsin pian ilmaisu pianon kannen alapinnalle. Taisin pyytää tässäkin tarkennuksen koska pelotti että tyritään viimeinen. Siitä mulla on vähän paha mieli, ohjaajan pitäisi luottaa koiraan. Toisaalta kun tiedän että sillä ON taipumus olla hätäinen niin sehän on vaan ohjaajan pelisilmää että tuntee koiransa. Aika 0:57.

Satasia tuli vain viisi, Lakille 3. sija ja luokkanousu kakkosiin. Onneksi en ilmonnut Pajua koska alueet oli hirveän isot ja minusta myös aika vaikeat ykkösiin. Kovasti on ainakin taso muuttunut siitä kun aloitin pönen kanssa ykkösissä. Oli niissä reilusti aikaakin, mutta uskon puute olisi voinut iskeä Pajuun silti tai juuri siksi.




1 kommentti: