maanantai 30. tammikuuta 2017

Kouvolan viikonloppu

Viikonloppuna jälleen Kouvolassa treenailemassa. Viime hetken muutosten jälkeen paikalla oli la kolme ihmistä ja su kanssa (osin eri) kolme ihmistä. Hyvin sitä saatiin pienelläkin porukalla tehtyä :) Nämä on aina niin huippuja viikonloppuja, ensin koulutetaan koiria niin kauan kuin jaksetaan, sitten mennään pöydän ääreen ja puhutaan koirista ja kouluttamisesta niin kauan kun jaksetaan valvoa!

Pöne teki koiratanssijuttuja: kieppi esine suussa on junnannut pitkään, ja yksi kaveri vasta vähän aikaa sitten tajusi, että älä nyt yritä tunnarilapulalla sitä tehdä. Ongelma on siis se, että jos koira seisoo paikallaan esine suussa, kieppi onnistuu hyvin. Jos esine on maassa koiran jaloissa mistä koira ottaa sen, tai jos koira hakee sen kauempaa, sen ainoa ajatus on tuoda se eteen mulle eikä siinä mitään kieppejä jouda tekemään. Tunnarikapulaan itseensä liittyy toki vielä vahva muisto "noudot palautetaan suorinta tietä ohjaajan eteen", joten sillä olikin tyhmää yrittää harjoitella. Ohjelmaan on tulossa esineeksi valkoinen ruusu, mutta en ole löytänyt sellaista vielä mistään, niin olen joutunut treenaamaan muilla esineillä. Valmiissa liikkeessä koira lähtee mun luota hakemaan esineen ja palatessa tulee ensin vähän kohti, sitten tekee samalla vauhdilla 1-2 kieppiä ja tuo lopuksi esineen käteen. Otettiin tähän nyt vispilä ja kieppiin kuitenkin vielä pieni käsimerkki avuksi, niin saatiin onnistumisia.

Pöne teki myös jokusen toiston kierrä-läpi -yhdistelmää, eli liike missä se käy kiertämässä kohteen ja palaa mun luokse mun jalan alta. Tässä ei mitään ongelmaa, hyvin kuunteli.

Vilkutukseen tuli vahingossa molemmille jaloilla huitomista ja nyt on sammutettava toinen jalka pois. Tassua se osaa antaa sen puolen jalalla, kumman käden tarjoan sille, ja haluan vilkutukseen saman. Jätin palkatta kaikki molemmilla jaloilla huitomiset ja palkkasin vain ne, missä käyttää haluttua yhtä etujalkaa.

Pönen tärkein liike oli "matkustus" jalkojen välissä niin, että koira laittaa etutassut mun varpaille ja tulee kyydissä kun kävelen. Se on osannut tämän pentuna, mutta en muista yhtään miten opetin sen, eikä koira muista yhtään mitä sen pitäisi tehdä. Sheippaamiskokeilut sai aikaiseksi vain kauheaa sähläystä ja luovutin koko liikkeen suhteen, kunnes päätin kuitenkin haluta sen ja kouluttaa sen. Kokeiltiin kanssa ensin sheipata vain etujalkaa ei-jalassa olevan kengän päälle, mutta siinä ongelma oli sähellyksen määrä eikä siitä oikein tullut mitään. Lopulta testasin mun inhokkia eli houkuttelua ja sillä päästiin onnistumisiin kiinni :) Kyllä tämä tästä saadaan!

Sieni teki ensin pihalla ruutua (eka lähetys n. 7 metristä, siitä kolmella portaalla 25 metriin, kaikki sujui hyvin) ja kertaalleen ohjatun noudon molemmat puolet (sujui, joskin vauhtia siihen varmaan saisi lisää, kun treenaisi, nyt meni sellaista pikkusievää laukkaa. Palkka heti nostosta koska palautuksen paikkaa ei ole päätetty, eikä opetettu...)

Sisähommina Sieni keräsi sieniä koriin, lisäsin tähän mun liikkeen, sujui hyvin. Peruutusta vasemmalla, oikealla ja poispäin, takajalkatargetti apuna. Poispäin on nyt heikoin, sitä pitäisi taas vahvistella kotona. Puolenvaihto edessä alkoi sujua paremmin, kun otettiin apupalkkaaja käyttöön. Alkeita on tehty kosketuskepillä, mutta palkan suuntaa ei itse oikein saa kohdilleen, niin otettiin eteen valmiiksi kuppi ja appari täyttämään sitä.

Lisäksi Sieni teki haun rullailmaisua, sekä kotikentällä kaverin kanssa pe että nyt viikonloppuna. Jos nyt ehkä sitten kuitenkin vielä... hyvin se muisti homman nimen, ja nyt mulla olisi ajatus opettaa sille takaisin maalimiehen kierto ennen rullan ottoa.

Lopuksi totesin, että mä oon kyllä tyytyväinen viikonlopun saldoon ja että mullahan kaikki meni suorastaan liian hyvin! Minkäs sille mahtaa kun on maailman pätevimmät koirat :) Hyvin ne jaksoi kaksi päivää aika tiivistä treeniä, kotiin tultuamme ohjaaja oli ehdottomasti huonoimmassa hapessa ja otin ensin parin tunnin päikkärit sohvalla, mistä siirryin jatkamaan yöunia sänkyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti