lauantai 28. lokakuuta 2023

Mudien nosemestikset

Tehtiin SM-tiimin kanssa kauan sitten vaihtarit; lupasin tulla heille vkt:ksi SM-kisoihin, jos he ottaa koppia meidän rotumestiksistä. Halusin paikaksi Hotelli Salpan, koska oon aiemmin heidän kokeissa ollut ja yöpynyt siellä ja se on koiran kanssa vallan kiva yöpaikka, ja olisi helppoa että pitkänmatkalaiset voisi yöpyä koepaikalla. Laitettiin lauantaille kakkoset ja sunnuntaille ykköset, ja lopulta lupasin itse mennä ykkösen vkt:ksi, ei mulla ole oikein motivaatiota kisata Pajun kanssa niin samapa se. Vkt ei kyllä juurikaan näe suorituksia, joten olisi ehkä kuitenkin kannattanut varata vaikka kellottajan pesti, niin olisi nähnyt ne mudit.

Tapahtumia on kivaa järjestää ja ymmärrän todella hyvin sen, että mitään ei ole ellei joku sitä tee. Ei nämä itse itseään järjestä. Toki rotumestaruusosuus ei teetä juurikaan lisää vaivaa normaaliin kokeeseen nähden, vain se on hyvä tietää, että Kennelliitto ei anna "tavallisen" yhdistyksen anoa niitä, vaan mudiyhdistys piti olla mukana. Syystä että Nose Work Saimaa ei voi asettaa jäseniään eriarvoiseen asemaan antamalla etusijaa mudeille, mutta SUMU voi. En tajunnut, mutta ei ne Kennelliiton päätökset ole ennenkään mun järkeen mahtuneet.

Lopulta koko tapahtumaan tuli huikeat yksi koira kakkosiin (Lakki) ja kaksi ykkösiin. Harmitti. Aina on jollekin liian kaukana, väärä ajankohta, liian kallis, jne jne. Kakkosluokan mudeja on tiettävästi ollut viisi, joista yksi on kuollut ja toinen doupattu töppöinen, mutta olisin kovasti toivonut että edes toinen niistä kahdesta muusta olisi päässyt paikalle. Ihan hölmöä tietää että voitto on mun ellen onnistu saamaan hylättyä, jos koira esim kusee alueelle. Mitään varsinaista mestaruuskisan tuntua ei kyllä ollut luvassa. No eipä myöskään jännittänyt yhtään. Ei ole juuri nosea treenattu, muutamana päivänä alkuviikosta mökillä tein parit etsinnät.

Koiria oli 14 ja Lakki oli etukäteen arvottu numerolle 8. Ensin oli ajoneuvot ja ulko, sitten toisella kierroksella sisä ja laatikot.

Ajoneuvoja oli 3kpl, mutta niiden järven puoleiset sivut ei kuuluneet alueeseen. Yksi piilo, 2:00. Ihan perus etsintä, eka ilmaisu oli tosin vähän hätäinen niin pyysin uuden.

Piilo merkattu vihreällä



Ulkoalue oli melko iso, yksi piilo, 3:30. Lakki heilautti ensin keinua, minkä oli tehneet vissiin ihan kaikki muutkin. Sitten se jäi aika pian jumittamaan puiseen laatikkoon ja melko kauan sai sen ovenräppänää neniä, ennen kuin ymmärsin että saavuttamaton.





Tauon jälkeen sisä, yksi piilo, 3:00. Tämä näytti etukäteen siltä että arvelin että erot tehdään täällä. Katon rajassa puhalsi ilmastointi niin että yksi "palmu" suorastaan vapisi tuulessa.




Lakki paineli melkein heti keskelle pöydän ja kahden tuolin alueelle ja yritti kaivautua sinne. Näinhän minä että siellä se piilo on, mutta koira ei ollut tyytyväinen enkä uskaltanut ilmoittaa löytöä, koska pelkäsin että tuomari kysyy "tarkenna missä" ja sitten pitäisi arvata kun koira ei ole saanut tarkkaa paikkaa valittua. Yritin vain auttaa että mene alta, mene päältä, vasemmalta jne. Ohjaaja ei saa koskea alueeseen, olis tehnyt kyllä mieli siirtää toista tuolia! No sekin oli saavuttamaton ja voisi sen kuulemma nopeammin uskoa ettei tartte minuuttia painostaa koiraa 😂

Sitten alkoi jännittää. Laatikoita oli nimittäin 50kpl, yksi piilo ja aikaa 1:30. Siis aivan hirveä kiire ja aikaa on ehkä just käydä kaikki kerran läpi, mitään toisia kierroksia oli turha suunnitella. 




Tämä oli aivan hirveän rumaa ohjaamista. Ehkä ekat 30s annoin sen etsiä itse, yritin vain katsoa että ei jää yksittäisiä laatikoita väliin. Toiset 30s hoputin ja kun tuli 30s jäljellä -ilmoitus, aloin suorastaan hysteerisesti hoputtaa sitä. Missään ei ollut mitään reaktiota joten ei ollut mahista edes arvata. Oltiin melko lailla käyty kaikki läpi mutta arvelin edelleen että se on joku mitä ei olla haisteltu, ja yritin vaan vauhdilla edetä johonkin suuntaan. Lopulta nokka osui johonkin mihin koira pysähtyi enkä tainnut edes odottaa ilmaisua kun rääkäisin löytö, ja se oli se! Sitten rääkäisin uudelleen ja ryntäsin palkkaamaan koiraa, mutta juoksin vahingossa toimistoon, ja tuomari huusi mun perään että tuu ny pois sieltä ja jos tänne toiseen suuntaan 😂

Lakille siis sen kolmas ja viimeinen kakkosluokan satanen, rotumestaruus ja menolippu kolmosiin - ekana mudina Suomessa 😱 ! Satasia tuli tänään huikeat 7kpl eli ei ne mitään vaikeita alueita olleet. Lakki oli lopputuloksissa sijalla 5.





Ollaan yötä hotellissa ja huomenna tosiaan ne ykkösen kokeet. Mulla on kaikki koirat mukana. Täällä on joku yleinen saunavuoro nyt illasta ja laitoin miehelle kotiin viestin voiko mäyräkoiran luontoon päästää, eiku nahkaisen saunaan ottaaa'aa (ärsyttävä renkutus on se, mutta mäyräkoirassa on jotain nahkiaisenomaista). Mies vastasi että EI VOI. EI. E-I T-O-D-E-L-L-A-K-A-A-N V-O-I.
Ihan kun se jotenkin epäilisi minua?

Me:

jokomennään


Vakavasti ottaen jos oikein muistan, pöne nousi täällä kakkosiin, ja nyt Lakki nousi kolmosiin. Mikä ihana jatkumo.




***

Alueiden kuvat lisätty! Nosessa on nykyään järjestään sellainen käytäntö että alueita ei saa itse kuvata. Sinänsä ihan reilua koska ekalla ja vikalla on tosi erilainen aika tutkia niitä kuvia autossaan ja miettiä jotain strategioita. Yleensä järjestäjä siis kuvaa ja laittaa kuvat vasta kun koe on ohi eikä niistä voi hyötyä enää kukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti