lauantai 29. elokuuta 2020

MESHYV87

Upea koira ja mielettömän hieno suoritus”, joku ventovieras tuli sanomaan. Mutta sydän itkee verta – sen kerran kun koira on rallykokeessa täydellisessä vireessä, ohjautuu kevyesti, ei ääntele pihahdustakaan ja sitä seuraamista vaan voisi jatkaa ja jatkaa, pitää sitten ohjaajan pilata valiotulos. Eteen seisomaan tulossa se jäi lämpässä vajaaksi ja palkkailin vähän yli, niin hän sitten radalla päätti tehdä tunnollisesti vähän yli, päätyi mun ja kyltin väliin ja peruutti sen yli. Siitä yhteensä -4. Yleisö sanoi, että takaperin kyltin yli hyppäämisestä pitäisi ennemmin saada lisäpojoja, mutta niitäpä ei tässä lajissa jaeta, virhe mikä virhe. Sitten joku niinkin helppo kuin tulppaani vasemmalla, uusin sen kahdesti ja silti säätöä ja siitä yhteensä -9. Ostetaan parempi ohjaaja. *itkumio*

Rally on laji, joka vaatii ohjaajalta hirveästi; pitää tiedostaa kaikki omat pienet eleet ja olla huitomatta vahingossa, ja toisaalta jos kisatilanteessa näyttää että koira tarttee normaalia enemmän apua, pitäisi olla todella nopea päättämään koska ja miten sitä autetaan että saatais tehtävä pelastettua. Rally myös suosii matalaviettisiä rauhallisia koiria, jotka ei kerkiä säätää niin paljon ja niin äkkiä, ja koska kontaktia ja intensiivisyyttä ei arvostella, valiopisteet voi saada kauhealla laahustussuorituksellakin. Jos nyt aloittaisin pennun kanssa, kouluttaisin ehdottomasti kaiken vain sanallisille vihjeille, ja silloinhan suorituskin pysyisi paremmin kasassa korkeammassakin vireessä. Töppönen oli kuusivee ja jo TVA ja KVA kun se rallyn aloitti, ja sillä on aivan liikaa niitä käsimerkkejä käytössä. Lisäksi henkkoht mä vaan oikeasti tykkään enemmän korkealta ja kovaa -meiningistä, ja vaikka voisin, en muuttaisi sua. Voi rakas pieni 12v hullupää. <3 Ei susta tule valiota, mutta ei se mitään, kyllä kaikki tietää ilmankin miten huikea harrastus- ja kisakaveri olet ollut. Se tunteen palo näkyi tänään yleisöön asti, ja ne kehut lämmitti mieltä tosi kovasti.

Video tässä ja kuva arkistojen uumenista




PS. Menin ihan helvetin aikaisin, kun katsoin vaan että tuomari seisoo yksin valmiina. Unohin että sillä on ne kuulokkeet ja se sanelee kyllä edelleen edellisen arvostelua :D! Sitten en tiennyt saako koiraa kytkeä enää uudelleen ja poistua kehästä niin pojotimme tyhminä siellä. Ei se mitään, oli paras lähtökin pitkään aikaan. Video näyttää just niin hyvältä kuin se tuntuikin. Miksi oi miksi oon tällainen tunari itse?!

****

Lakki kävi palkintojen jakoa odotellessa kentällä kanssa - tärkeintähän on oppia ekana se vika osuus ;) Pitihän sitä vähän pöhkiä kun MEIDÄN KENTÄLLÄ oli ihan saakelisti ventovieraita. Se kyllä nopeasti toteaa tilanteen ja lopettaa sitten. Sen jälkeen hän sitten nujusikin Viljan kanssa, ja vähäksi aikaa kun vein sen erilleen, leikki mun kaa aivan kuten aina (häiriintymättä koira- ja ihmismäärästä tai haikailematta takaisin Viljan luokse). Reipas pentu. :) Yksi tuttu hakuryhmän täti sai ulvomista samalla kun mudi oli hänen naamallaan, ja paria vieraampaa vasten seisomalla hän kerjäsi nameja. Varsin onnistunut keikka.

4 kommenttia:

  1. Tiedät, että osaatte, joten kyllä se tulos vielä tulee!

    VastaaPoista
  2. Todella upea suoritus! Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. 😊 oli kyllä yksi parhaista mes-kokeistamme. Uskomatonta ettei ääntely alkanut edes säädöstä.

      Poista