perjantai 24. toukokuuta 2024

Pajun hammas- ja pallilääkäri

Nahkamiehen hammas- ja pallilääkäri oli vihdoin tänään. Siirsin asiaa, koska en osannut päättää poistaako vaan väärässä paikassa oleva kives vai molemmat. Sinänsä sillä ei ollut kiire, vaikka väärässä paikassa oleva kives muodostaa kasvainriskin ja sitä suositellaan siksi poistettavaksi, kolmevuotias koira tuskin vielä on riskiryhmässä ja sen ehtii tehdä sitten joskus. Lopulta hammaskiveä alkoi olla niin paljon, että isompien ongelmien välttämiseksi suu olisi hoidettava nyt, ja ilman muuta samalla nukutuksella se pallikin sitten. Päädyin poistamaan vain laskeutumattoman kiveksen ja normaali sai jäädä paikoilleen. Syystä että en haluaisi mitään kastraation yleensä aiheuttamia muutoksia tapahtuvan Pajulle.

Olin ajatellut ottaa koiran autoon ja heittää sen kesken työpäivän sinne, mutta ylläri pylläri oli +27C ja se suunnitelma kusi siinä. Onneksi porukat oli mökillä ja suostuivat tulemaan nahkan autonkuljettajaksi. Leikkaus oli mennyt hyvin ja sydämen sivuäänestä huolimatta kaikki oli mennyt anestesiassa normaalisti. Hampaissa ei ollut mitään muuta vikaa ja nyt on niin kirkas valkea hymy että! Nyt olisi sitten paikka tormistautua hampaiden harjaamisen suhteen, ettei tilanne olisi kolmen vuoden kuluttua sama, mutta itseni tuntien muistan pari viikkoa ja sitten se vaan jää.Hän ei ollut lainkaan tyytyväinen ja kiljui suoraa huutoaSitten muistin että hän on ulkoeläin ja pihalla rauhoittui heti 🤍

Mikä sillä on miksi nahka rikkiKoko ilta on ollut enempi vähempi levoton, mutta niinhän se opiaatin jälkeinen elämä aina. Muistan kun itse sain sitä räjähtäneen umpparin leikkauksen takia, se todella laittaa pään sekaisin ja maailman pyörimään, eikä kuitenkaan vienyt kipuja täysin. Se oli niin kamalaa että sanoin että en halua sitä enää ja oon mieluummin vain kipeä kuin kipeä ja kännissä.

Ekalla pissayrityksellä ei tullut mitään, toisella hän hieman pissi, ihmeen vähän kyllä. Tarjosin sille silloin vettä, ei juonut, mutta jauhelihalla maustettu liemi kyllä kelpasi ja olisi varmaan mennyt enemmänkin. Se kuitenkin edelleen myös välillä vinkuu ja on levoton joten mömmöt ei ole haihtuneet ja totesin että syödään sitten aamulla. Myöhemmin käytiin vielä toisella pissalla, ei se mikään pitkä ollut nytkään, mutta ainakin pissi kulkee ja kaikki ok. Aamulla on varmasti jo parempi olo.

Saa nähdä kellä lähtee järki eka, kun se pitäisi nyt 10-12vrk pitää jatkuvasti kytkettynä ja riehumatta, uimatta jne. Ja ensi viikolle lupaa melkein +30. Nice.

1 kommentti: