sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Peruutus

Takajalkatargetilla opetettu peruutus: suora, yhtäjaksoinen, itsenäinen ja rallyssa vaadittava kolme koiranmittaa poispäin ohjaajasta alkaa olla tässä :) Itse asiassa tämä on eräällä mittarilla jopa hieman liian itsenäinen, siinä ei siis ole lainkaan mitään vihjettä. Seuraavana vuorossa siis vihjeen liittäminen. Se jäi vähän myöhälle, mutta peruutus takkusi pitkään jossain 3-4 koiran askeleessa, sen jälkeen koki tarvetta kääntyä ja kävellä targetille etupää edellä. Uskon puutetta siihen, että kyllä se koroke peruuttamallakin sieltä tulee. En halunnut nimetä käytöstä niin kauan kuin riski tuollaiseen oli kovin suuri. Toistot auttoivat ja sen jälkeen etäisyyttä oli helppo kasvattaa.



Vinoja yrityksiä ei kauhean montaa ole matkan varrella mahtunut. Kriteeri on ollut alusta asti se, että jos peruuttaa niin vinoon että kumpikaan takajalka ei osu korokkeelle, ei tule palkkaa. Aloitin ihan niin, että koiran toinen jalka oli korokkeella ja toinen piti nostaa sinne. Sitten molemmat jalat lattialla, yhden askeleen päässä korokkeesta jne. Näissä se aluksi aika paljon tarjosi etuperin korokkeelle menoa (tulee sieltä siis pois niin, että vain takajalat jää sinne), en palkannut sellaisista ikinä. Siitä se sitten pikku hiljaa alkoi syntyä. Ei houkuttelua, ei namin häivyttämistä, tasainen askellus, ei loiki eikä meinaa istua välissä, ei tartte toistaa käskyä jne - kaikki hyvät puolet mitä namilla työntämällä opetettu pönen peruutus ei sisällä. Kohteet <3

Seuraavaksi siirretään ohjaajan sijainti ja opetetaan sama tapahtumaan sekä ohjaajan vasemmalla että oikealla puolella. Vasemmalle tarvitsen tokoa varten selvästi pidemmän matkan, oikealla riittää rallyn kolme ohjaajan askelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti