keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tyhjäpää missi

Messariviikonlopun jälkeen oli taas hauskaa huomata, että näyttelyt ne vaan pyörittää maailmaa. Joka ikisessä rotu- ja kasvattaja-fb-ryhmässä ne näyttelytukokset aina vaan kerää enemmän tykkäämisiä, onnitteluja ja huomiota, kun holskuista siis puhutaan. Ehkä joku paska MESHYV ei sitten vaan ole mitään? :D Mä en edelleenkään pysty oikein samaistumaan niihin näyttelyjuttuihin enkä oikeastaan ymmärrä mitä onniteltavaa niissä titteleissä on. Olet ostanut kauniin koiran, onnea valinnastasi? Kuulostan varmaan katkeralta mutta väittäisin etten kuitenkaan ole. Mä en vaan ymmärrä ihmisiä, ja silloin on turha jäädä ruikuttamaan. Tuskin tulee toista holskuakaan enää tähän taloon, on se nyt jo aika lailla nähty monenkin osalta että kasvatetaan ja muka-arvostetaan harrastuskoiria mutta kuitenkin itse arvostetaan, tai ainakin huomiodaan, enemmän noita voittajatitteleitä. On näitä kyllä mudeissakin, ei sillä. Mutta jokainen tyylillään.

Ei oikein jaksaisi napata tämä blogin pitokaan, ihan hilkulla on taas ollut että lentää jäähylle koko laitos. Toisaalta itse juuri tässä joku viikko sitten luin itse vanhoja juttujani, vielä vanhempiakin kuin tässä blogissa olevat, ja katselin videoitani Youtubesta. Siitä sain inspiksen kuvata nykyistä menoa, tässä nyt jotain erottelutreenejä tältä päivältä. Onpahan sitten taas joskus jotain mitä muistella.


Sienen tulokset on tulleet koiranettiin. Se olisi viimeistä vaille RTK4. Ekana pitkiksenä Suomessa, se taitaa olla myös eka jolla on yksikään MESHYV. Mutta paskaako tuosta, enemmän sekin sai onnitteluja muistaakseni muotovalioituessaan... :D

3 kommenttia:

 1. Juu, kyllä ne näyttelytulokset kerää tykkäyksiä :D Omassa rodussa dalmatialaisten näyttelytuloksille on ihan oma ryhmänsä, roturyhmässä onneksi ei näyttelytuloksia ihan hirveästi julkaista ja harrastustulokset saa siellä kyllä ihan mukavasti huomiota ja kommentteja :) Vaikka tosin, kyllä ne valioitumisilmoitukset siellä omassa ryhmässään kerää tykkäyksiä enemmän... Mä ite paukutan kaikki mahdolliset tulokset roturyhmään ihan sillä jos joku edes hokais et niin näitten kans voi jotain muutakin tosiaan tehdä kun ravata ympyrää näyttelyissä :D Ite en arvosta näyttelytuloksia yhtään joten mulle on ihan sama jos kaikki ei arvosta meidän harrastustuloksia, kunhan itse tiedän niitten arvon.

  Hei hyvät videot! Käytätkö noissa kukkaiskäännöksissä kieri käskyä apuna puolenvaihdoissakin? Tuo molemmat oikeaan/vasempaan ohjaus oli jotenkin tosi kivasti ohjattu, täytyy itsekin testata! Oon ollu noitten kans jotenkin niin jumissa että miten ne ohjaan. Näitä lisää mvaan :)

  VastaaPoista
 2. Höpsistä vaan, tuskin suurin osa edes niistä pitkäkarvojen kasvattajista arvostaa enemmän näyttely- kuin muuta harrastustulosta. Mutta monet eivät myöskään ehkä päinvastoin.. Luulen, että isoin juttu on nimenomaan siinä, kun itsellä ei ole pienintäkään kokemusta siitä, mitä vaikka joku tokotulos vaatii, niin ei sitä osaa arvostaa yhtään sen enempää kuin näyttelytulostakaan, tulos kun tulos. Se on ihan sama kun joku aloittelija on ostamassa koiraa, niin sille on ihan sama onko titteleinä bh, mh, lt, tk2, mva vai kva, hk3, ip1, bh, lt, ne kaikki näyttää noin kirjoitettuna niin samalta! Ja kokeista ei edes yleensä saa hienoja ruusukkeita ja palkintoja, joiden kanssa näyttelykuvissa poseerataan, kyllä se vaikuttaa tietämättömien ihmisten mielikuviin.

  VastaaPoista
 3. Näyttelyruusukkeet onkin tosiaan aika jännä pointti! Ja oon muutenkin samaa mieltä, että pitkä lista tuloksia helposti sokaisee jos niistä ei juurikaan ymmärrä. Mä en olekaan muistanut että MH ja LT vois lisätä tuloksiksi kanssa, hirveä ajatus että sellaisen testin hyväksytty suoritus on jokin saavutus...

  Henna, mun logiikassa ulospäin ohjaajasta käännökset lähtee sen puolen pyörähdyskäskyllä ja sit vaan uuden puolen seuruukäsky. Ne on ne helpoimmat :D Sisään päin kääntymisessä on paljon enemmän eroteltavaa, esim. jos koira on vasemmalla niin molemmat oikeaan vs vasen täyskäännös (saksalainen). Mun käsimerkit on kovin samanlaiset ja aina kun huitoo, koira ei juurikaan kuuntele, katsoo vaan. Haluaisin häivyttää käsimerkit kaikesta pois. Noikin on opetettu vuosia sitten, perus saksalainen ihan houkuttelemalla mistä se käsielekin on jäänyt, en mä silloin osannut ajatella.

  VastaaPoista