sunnuntai 6. elokuuta 2023

15v

Kerrankos sitä nyt 15v täytetään!




En viitsinyt ostaa hänelle mitään lelua tms, kun niitä on ziljoona, ja junnut vie sen kuitenkin. En viitsinyt ostaa edes lahjapaperia koska ei hän sitä ymmärrä kuitenkaan ja kierrätys best. Siispä hän sai itse avata 15 pientä pakettia joissa erilaisia pieniä herkkuja.

oli hyvää saanko lisää tätä

ihmisten kaakku

koiran kaakku




Kaivelin myös vanhat postaukset esille:


14v: "Paskimmat synttärit ikinä, joutua olemaan koko päivä autossa (oli oman seuran nosekokeet missä Paju oli nollakoirana ja minä vkt). Tosin jos häneltä kysytään niin sitä hän on koko elämänsä eniten rakastanut. Satoja, satoja kisoja, kokeita, koulutuksia, treenejä, leirejä, ja edelleen hän kiljahtelee riemusta kun pääsee autoon mukaan. Nollakoiraksi hän ei valitettavasti lääkityksen vuoksi päässyt koska ad-säännöt koskee myös nollakoiraa, ja lopuksi en millään enää jaksanut mennä etsityttämään hänellä koealueita. Onneksi oli edes paketti kotona. Mies on ollut reissussa mutta oli puhe että kun hän palaa, tilataan pönelle kebabbi."




13v: ei blogipostausta, mutta tämä facesta: "Töppöinen täyttää tänään 13v.
Ihmettelin kun tämä ei näytä muistoja kahdelta viimeiseltä vuodelta, mutta ollaan vissiin oltu vaelluksella juuri silloin ja on juhlittu etukäteen niinä kertoina.

Well.. hän on melkein kuuro ja melkein sokea, tosin välillä tuntuu että vammojen laatu enemmän 'valikoiva kuulo' kuin oikeasti kuurokuuro. Tai ehkä erilaisia ääniä on vain helpompi kuulla ja esim kaikki hänelle suuntautuvat käskyt nyt vaan jää taustameteliksi, mutta jääkaappi ei narahda hänen huomaamattaan. Toisaalta tämä aiheuttaa surkuhupaisia tilanteita; kebabkuski voi käydä ovella ilman että kukaan sanoo mitään, koska kaksi nuorinta ei hauku ovikelloa ja se joka saisi paskahalvauksen ei kuule sitä enää. Hajuaisti hänellä kyllä pelittää parhaiten ja sitten hän kömpii luolastaan ihmettelemään mistä nää kebsut tipahti.

Ulkona hän on rauhoittunut kovasti, vanha remmirähjä, kun tajuntaa ei saavuta ne asiat mille hän ennen rähjäsi. Toisaalta hän on vähän taantunut ja saattaa murista jollekin oudon muotoiselle roskikselle koska ei näe että se on vain roskis.

Laumassa hän on edelleen se huumorintajuton oman tiensä kulkija. Töppösen hirmuvallan alla muut joutuu sopeutumaan siihen, että se nyt on vähän erikoinen ja jos se tänään haluaa ottaa sulta vuoden vanhan puruluun, kannattaa vaan antaa. Ei se huomenna sitä enää halua kuitenkaan. Nukkumapaikat jaetaan aina myös niin että se valitsee mihin haluaa mennä ja muut voi jakaa ne mitä jäljelle jää. Jos sen haluama paikka on varattu, yksi katse riittää kyllä tekemään tilaa.

Epäilemättä mun elämässä se, jolle on opetettu eniten eri lajien temppuja, se joka osaa eniten myös sanatonta viestintää, se joka on tarttenut mua vähiten mutta jonka kanssa yhteistyö on ollut sitäkin makeampaa.

Keväällä luulin että tämä on meidän viimeinen syksy, mutta kesä on ollut hyvä ja nyt on taas vaikea kuvitella että siinä olisi mitään isoa vikaa. Loskan tulosta lumien sulamiseen saakka on kuitenkin viime vuodet ollut pitkä ja raskas kausi, joten saa nähdä kuinka hän nyt jakselee.
Tässä iässä saa jo useamman paketin ja mojovan kaakun. "




12v: "Pöne täytti 12v torstaina. Ei ollut kakkua, emmekä laulaneet. Kakku tarjoiltiin mökissä Kuusamossa." (Olimme menossa Tuntsan vaellukselle, joka jäi pönen viimeiseksi lapin reissuksi)



11v: "(Nose)Kokeen jälkeen ajettiin mökille, missä tehtiin viimeiset pakkaamiset. Su aamulla aikaisin lähdettiin ajemaan kohti Muoniota, johon olimme varanneet majoituksen. Lämmin suositus Särkijärven Majoille! Juhlittiin pönen synttäreitä jo etukäteen, kun edes erikoispersoonalle ei ole mahdollista järjestää erikoistarjoilua maastoon." (Pöyrisjärven vaellus, jolloin meillä oli vielä Sieni.)




10v: "Erittäin spesiaali päivä, päivä jota ei aina ole uskottu tulevankaan, kakku joka olisi saattanut jäädä tekemässä. Saattoi ehkä lähteä vähän lapasesta, mutta jokainen täyttää täydet kymmenen vuotta vain kerran elämässään <3" (Selkäongelmat oli olleet pahoja ja koira tosi kipeä)





9v: ei blogipostausta, mutta tämä facesta: "Pieni suuri mies töppönen tänään jo 9v! Mihin nämä vuodet oikein menevät.. päällimmäisenä kiitollisuus siitä, että professori elää ja voi hyvin, eli vuoden takaiset selkäongelmat ovat pysyneet poissa. Prof hyppää itse autoon, menee sohvalle, riehuu metsässä kuten ennen ym, ainoastaan minä en koskaan pyydä sitä hyppäämään mihinkään korkealle ja esim. uimahypyt laiturilta on oman mielenrauhani nimissä kiellettyjen listalla, menköön rannasta.

Kirjoitin perjantain tanssikisojen esittelyymme siitä, että koiratanssi on mielestäni juuri sopiva laji vanhenevalle koiralle, kun liikkeet saa päättää täysin itse koiran kunnon huomioon ottaen, ja että omasta mielestään hää ei kyllä todellakaan ole mikään vanheneva koira, vaan elämänsä kunnossa. Elämä on niin laiffii ettei useinkaan meinaa nahoissaan kestää. En kauheasti yllättyisi, jos siitä joskus ompeleet ratkeaisi ja nahka jäisi niille sijoilleen ja alastomaksi kuoriutunut pöne kirmaisi menemään
Ps. Maailman pöneisimmän kortin lähetti äiti !"




8v: "Pöne juhli lauantaina 8-vuotissynttäreitään. Se sai paketin, sitten oltiin kolme tuntia metsässä, missä se kävi myös uimassa. Iltapäivä mökin pihalla pyöriskelyä ja kesästä nauttimista, aurinkokin vaihteeksi näyttäytyi. Lisää uimista, veneilemässäkin käytiin. Illalla meinasin pestä pönen, ja helpointa on kastella koira laittamalla se uimaan. Sitten aineiden levitys ja huuhtelu lämpimällä vedellä saunan edessä. Uimalelun heitin laiturilta. Laiturin pää oli liukas edellisistä uinneista, ja pöne siinä jotenkin steppaili ja sitten hyppyyn ponnistaessa sen askel hieman lipesi. Koira vinkaisi. Se kuitenkin pystyi uimaan normaalisti ja haki lelun. Oli tulossa rannasta korkean penkan kohdalta ylös, kun alkoi kiljua. Karjaisin sille että odota, ja siellä se sitten seisoi etujalat penkalla, takajalat vedessä, kykenemättä nousemaan. Ohjasin sen tulemaan matalammasta kohdasta, siitä se pääsi itse hyvin. Sen jälkeen ei taas mitään, kipu siis on hyvin hetkellinen eikä jää päälle, mutta kyllä se aika sydäntä raastavalta näytti siellä vettä valuvana, kykenemättömänä nousemaan rantaan :(

Sen piti parantua, mutta eipä se nyt siltä taas näytä. Johan se tässä yli kuukauden olikin kunnossa. Hirveintä on se, etten tiedä mikä sillä on."



7v: ei blogipostausta

6v: "Taidan jättää nyyhkytarinat nyt kertomatta, valioitumisen yhteydessä tuli ehkä jo riittävästi pyyhittyä silmäkulmia itse kunkin - tuli meinaan sellaista palautetta lukijoiltakin :) Mutta pienistä pienimmän ja vihaisista vihaisimman miehen synttäribileitä vietettiin oikeastaan päivää etuajassa eilen Paavo Pesusienen, juustohampurilaisten ja uusien uimalelujen voimin:"





5v:



4v: "Ole nyt edes tyytyväinen että selvisit yhdellä; piirinmestis- ja syndekuva samalla kärsimyksellä! Se inhoaa poseeraamista varsinkin kun kakku (tossa oikealla se on on on, älkää välittäkö kuvan hienosta laadusta) on siinä hollilla ja ensin pitäis muka edustaa. Ihan homojen hommaa, terveisin töppönen. Saa se illalla vielä toisen kakun mutta ei joudu kuvaan. Ehkä. :D" (En tiedä miksi toi näyttää noin surkealta)



1 kommentti:

  1. Hänellä on ollut pitkä ja tapahtumarikas elämä, paljon onnea hienon iän saavuttamisesta!

    VastaaPoista