perjantai 18. elokuuta 2023

Pää parka, tänäkin vuonna

Viittaan tähän aiempaan postaukseen.

Käytin koirat klo 7 ulkona tuossa takapihan metsässä, lähdin töihin puoli kasilta. Pöne käveli polulla ja sitä ei kyllä mun näkemättä mikään kyy/ maa-ampiaispesä /nokkosarmeija/ whatever sörkkinyt. En antanut niille mitään ruokaa kun lähdin. Mies laittaa klo 11 tällaisen kuvan ja kysyy antaako sille jotain vai oonko mä jo antanut:



Pöne parka 😨😱

Ohjeistin antamaan kyytabletin ja kipulääkettä. Kysyin hinkkaako se naamaa ja kuulemma, niin vastasin että yrittää estää sen. Se ei takuulla ainakaan auta tilannetta.

Itse olin kolmen jälkeen kotona, ja se näytti edelleen aika lailla turvonneelta:



Annoin sille lisäksi antihistamiinia, onneksi olin kirjoittanut siitä tuohon viime vuotiseen. Annoin myös toisen kyytabletin ja juotin sitä reilusti. Aivan on muuten normaali ja virkeä ja hyvin maistuu, niin ei kai tässä nytkään ole hätä lääkäriin.

Viime vuonna silmä oli melkein ummessa, nyt ne on säästyneet pahemmalta.

Iltaan mennessä turvotus ei ole juurikaan laskenut. Koira söi iltaruuan ja meinaan antaa sille vielä nukkumaan käydessä toisen antihistamiinin ja lisää tulehduskipulääkettä. Täytyy sanoa ettei ole kyllä tietoa paljonko näitä tulisi annostella, vain Norocarpiin mulla on ohje ja muut menee nyt ihan hatusta. Yksi tai kaksi tablettia, ei liene yhtenä päivänä kauhean oleellista vaikka menisi liikaa.

Ihan selkeä allerginen reaktio ja kuulemma se voi koirilla hyvin tulla parin tunnin viiveellä, eli joku ulkona on sen voinut aiheuttaa. Ne polttiaiset? Jännä vaan kun koskaan kellekään muulle ei tule mitään. 🤔 Eikä se ulkona reagoinut mitenkään mihinkään, mutta jos se itse purema ei satu, ja reaktio tulee sitten vasta myöhemmin?

***

Aamun nenämuotia:



Turvotus on selkeästi laskenut, mutta on se vielä melkoinen paksunokkaeläin. Onneksi ei kutise enää yhtään eikä vaivaa koiraa. Sai antihistamiinia ja kipulääkettä. Kyypakkaus pitää käydä ostamassa koska edellinen meni vähiin ja näemmä koti on senkin suhteen eniten tarvitseva ja vaarallisin paikka.

1 kommentti: