sunnuntai 25. elokuuta 2024

Katit tarhassa, osa 2

Aiemmassa postauksessa hehän siis oikeastaan olivat vielä kanalassa. 😂

He on molemmat oppineet sisällä suorastaan syöksymään kuljetusbokseihin, kun nostan ne terassilta sisälle, ja vastaavasti tarhassa menemään bokseihin kun tulen sinne hakemaan heitä sisälle. Aluksi kyllä pitää ensin karjua ovella, mikä on tosi ärsyttävää, ja vasta minun astuessa sisälle häkkiin ne ymmärtää juosta bokseihinsa. Tätä pitäisi treenata että se huutaminen jäisi väliin kokonaan. Odotan aina ovella ennen kuin menen sisälle,  ja menen vain sellaisena hetkenä kun kukaan ei karju, mutta se ei ole johtanut yhtään mihinkään. Olen myös joskus poistunut paikalta kokonaan jos siellä alkaa ihan hirveä härdelli, mutta luulen että se enemmän vain turhauttaa heitä kuin auttaa oppimaan olemaan  hiljaa, ja turhauma saa huutamaan entistä kovemmin. Inhoan äänteleviä eläimiä. (Tai itse asiassa kanojen ääniä en, eikä kissojenkaan sellainen juttelu käy hermoon, mutta huutaminen kyllä.)

Nyt kun on ollut vielä tosi lämmintä, he on päivittäin ulkona. He menee sinne tosi mielellään mutta he myös mielellään tulee hyvin pian sisälle, ja luulen että jos heillä olisi mahis valita itse, eli se kissaputki vessan ikkunasta tarhaan, he nimenomaan ramppaisi jatkuvasti edestakaisin. Nuts vietti kerran yönkin siellä kun se ei illalla halunnut mennä boksiin. Totesin heti että oma on valintasi enkä ruvennut maanittelemaan kissaa, ja jätin sen sinne ja vein Talvin sisälle. Hetken se siellä karjui niin että ikkunat helisi mutta sitten tyytyi kohtaloonsa, eikä sillä oikeastaan aamullakaan ollut mikään kiire, mutta suostui kuitenkin boksiin. Toisen kerran ne oli siellä tarkoituksella molemmat kun mulla oli kuivuri keittiön pöydällä pöhisemässä, enkä uskonut että ne ei koskisi siihen. Olisihan sen voinut viedä jonnekin muualle, mutta mikäs kissoilla siellä ollessa kun on kuitenkin ollut vielä +15, ei ole itikoita tms ja niillä on siellä hiekkis, petejä ja vettä.














Tarhaan on tarkoitus laittaa vielä lisää tasoja ja kaikenlaista härpäkettä, mutta se taitaa jäädä ensi keväälle, nyt ei ole poraa käytössä. Hauskaa tuollaista on ollut tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti