perjantai 2. helmikuuta 2018

Peruuttelua

Tiistaina 20 kyltin rata: liikkeestä seis kierrä koira, istu, eteen - vasemmalta vasemmalta, peruutus vasemmalla, pyörähdys vasemmalla, istu-jätä koira-istu-käännös, puolenvaihto takaa, istu-kierrä koira (oikealla), oik tk, tk oikeaan, 270 vasempaan, puolenvaihto edestä, i-s-i (vasemmalla), eteen-1-2-3-peruutusaskeleet, i-m, molemmat oikeaan tk, 360 vasempaan (oikealla), askel vasemmalle, pyörähdys oikealla, hitaasti. Ysiin eli oikeaan täyskäännökseen asti päästiin nähdäkseni virheettä, siinä ihme voltti (hakee puolenvaihtoa edestä, saman tehnyt kokeessa). Uusin kokeenomaisesti, onnistui. Seuraavaksi säädettiin puolenvaihto edestä -kohdassa, siinä hakee eteen seisomaan tuloa. Sen jälkeen myös istu-seiso-vaihdossa jotain ihme sekoilua. Tämän jälkeen mentiin taas loput tosi kivasti ja hyvillä mielin palkkasin muutaman hitaasti hiippaillun askeleen jälkeen. Meinasi vähän itseä ahdistaa jo rataa tehdessä, kun niitä kylttejä on niin hirveästi, mutta tehdessä pystyin aika kivasti ajattelemaan kyltti kerrallaan enkä miettinyt miten paljon on vielä matkaa maaliin.

Päätin, että opetan sille sekä takaakierron että sivulla seisomaan nousun pelkälle sanalliselle vihjeelle. Nyt on aivan liikaa kädellä huitomista, ja moni asia on vähän hätäisesti opetettu ja nyt sitten kompastelen omaan nokkeluuteeni kun en ole vaivautunut opettamaan tarpeeksi huolella. Helppo laji my ass, erottelua on tässä enemmän kuin missään muualla.

Peruutusta ollaan tehty kotona ja pihassa. Heivasin takajalkatargetin nyt kokonaan pois. Alkuun usein tarjoaa peruuta-vihjeellä joko oikean puolen perusasentoa tai kumarrusta, mutta kun pääsee jutun juoneen kiinni, kyllä se tästä. Nyt vaan tarkkana että palkkaan liikkeestä, en pysähtymisestä, ja ihan överivinot pitää jättää palkatta. Pyydän koiran heti takaisin jos lähtee tosi pahasti vinoon. Olen palkannut joko menemällä sen eteen tai heittämällä, pitää tässäkin nyt kokeilla erilaisia, esim. merkistähän ei tullut oikein mitään ennen kuin älysin että ongelma on heittely. Kun vaivauduin pyllertämään joka kerta palkkaamaan kämmen merkin päältä, asia selkeni koiralleni ihan eri tavalla. Voi olla, että tässä on sama ilmiö eikä heittely ole hyvä.

Nämä kaksi ekaa videota 29.1.:
Ja tämä viimeinen 2.2. Eilen torstaina kävin kentällä pikaisesti ja tein yhden kierroksen pelkkää peruutusta. Se tuntui tosi hyvältä. Nyt pitäisi varmaan ruveta jo lopettamaan kotona treenaaminen, on niin ahdasta että ollaan sitten taas jumissa noissa seinissä. Kun kouluttaa alusta asti aukeammalla paikalla, tulee se suoruus oikeasti otettua huomioon. Olen kyllä tässä samalla yrittänyt opettaa, että jos menee pahasti vinoon minusta vasemmalle (kuten tekee tuossa vikassa ja lipsahtaa matolta, eli liukastuu ja törmää seinään), siirrän omaa katsetta vastakkaiseen suuntaan. Jospa se oppisi katseen mukaan vähän korjaamaan linjaansa, olisi kätevää jos meinaa kokeessa peruuttaa jonkin päälle.

Mutta kokonaisuutena voisin sanoa että huh, saattaa olla, että tämäkin hirviö saadaan kesytettyä ja se oppii joskus peruuttamaan! Niin epätoivoiselta kun se on ehtinyt tässä vuosien varrella tuntuakin. Sitten voikin alkaa hinkata noita kaikkia muita juttuja, mitkä nyt on saaneet olla odottamassa vuoroaan kun olen keskittynyt tähän ja merkkiin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti