maanantai 29. tammikuuta 2018

Ratatreeniä

Minulla on edelleen ai kauhia miten paljon kylttejä täällä on -kauhu. En ole vieläkään koskaan treenannut kokonaista mes-rataa palkatta, puhumattakaan radasta + käytösruudusta yhdessä. Näistä nyt ollaan montaa mieltä, toiset sanoo että on epäreilua mennä kokeeseenkaan jos ei raaski treenata palkatta, ja toiset sanoo että palkkaa paljon koska haluaa että koiralla säilyy lapsenusko siihen, että karkkia voi tulla koska vaan ja sitähän tulee paljon. Riippuu varmasti myös koirasta mikä kellekin sopii. Sienelle palkattomuus ei itsessään ole koskaan ollut ongelma, jos se on hyvässä mielentilassa alussa ja pysyy siinä (=radalla ei tule mitään liian vaikeaa mistä se pahastuu kun ei osaa), se on hyvin tasainen suorittaja ja se jaksaa kyllä riittävän pitkään. Pitkät radat on kuitenkin ongelma minulle. Minä tykkään palkata paljon, ja varsinkin jos radalla on jotain minkä tiedän meille vaikeaksi, minua alkaa ahdistaa miten tästä selvitään.

5-10 kyltin palkattomia pätkiä olen tehnyt aika paljon, usein vaikka se 5 kylttiä, kunnon palkka, koira autoon, vaihdan täysin eri kyltit ja sama uudelleen jne. Nyt päätin pikku hiljaa ruveta kasvattamaan määrää. Se kymmenenkin tuntuu vielä ihan hallittavissa olevalta, kokeen 20 ei, joten mennään sitten vaikka kyltti kerrallaan kympistä kahteenkymppiin.

Perjantaina tein ekaan settiin 9 kyltin radan: i-s-i, puolenvaihto takaa, i-askel vasemmalle-i, eteen-takaa oikealle, valkovuokko, 2x vasen täyskäännös, puolenvaihto edestä, pyörähdys oikealla, 270 oikeaan. Saksalainen oli tosi näppärä ja varman tuntuinen, vasemmalla se onkin varmempi kuin oikealla. Pyörähdys oikealla oli vaikeaa, vaatii taas kertaamista. Muuten en ole kirjoittanut muistiinpanoja enempää enkä muista enää yksityiskohtia miten se meni, varmaan siis ihan jees.

Toisessa setissä oli 7 tehtävää: (aloitus koira oikealla) tk oikealle - i-jätä koira-käännös vas-i, liikkeestä seiso kierrä koira, puolenvaihto jalkojen välistä, merkki, kutsu koira, peruutus vasemmalla. Tämä meni kaikkinensa hyvin, jopa merkki radalla!

Tänään 13 kyltin rata: liikkeestä istu, kutsu, puolenvaihto edestä, eteen-vasemmalta oikealle, 2x oik tk, 90 oikealle, puolenvaihto jalkojen välistä, 270 vasempaan, peruutus vasemmalla, eteen seisomaan tulo ilman peruutusta, i-s-i, pyörähdys vasemmalla, molemmat oikeaan tk. Tässä sitä sitten sattui ja tapahtui, ensin jumitti puolenvaihto edestä, sitten peruutus vasemmalla ja eteen seisomaan tulo, ja lopuksi molemmat oikeaan täyskäännös. Nyt on taas voltit ja pyörähdykset iloisesti täysin sekaisin, ja peruutusvihjeelläkin tarjoaa eteen seisomaan tuloa jota on kyllä kanssa hinkattu aika paljon :D Palkattomuudesta ei niinkään taaskaan ollut moksiskaan mutta menihän tämä aika uusimiseksi ja alkuperäinen teema siis aivan pieleen. Mulla on myös ollut hirveästi noita vaikeita mestariluokan juttuja, pitänee ensi kerralla tehdä vaikka ihan alokasluokan rata helpoilla jutuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti