lauantai 9. syyskuuta 2017

Osteopaatti, osa 2.

Toinen osteopaattikäynti tänään. Koira oli vastaanotolla huomattavasti villimpi kuin viikko sitten. Hoidettiin SI-nivel vasemmalta, selkäranka suoraksi ja vähän myös lihaksia, mm. lantionpohjan lihakset oli tosi "turtuneet" tms. Kysyi onko ollut pidätysvaikeuksia (ei). Noin muuten koira oli noin 20min jälkeen sitä mieltä, että nyt on riittävästi hoidettu, ja lopetettiin siihen. Alaselän alueella lihakset on edelleen hieman turvoksissa, joten kipulääke on vielä aivan paikallaan. Samoin hermopinteestä toipuminen ottaa aikaa ja kipua saattaa yhä olla, joten hermokipuihin vaikuttavasta aineesta ei myöskään ole kiire eroon. Osteopaatin työ on tältä erää tehty, ja nyt kudoksille on vain annettava aikaa rauhassa toipua.

Osteopaatin mielestä koiraa voi aivan hyvin pitää vapaana jos se liikkuu omaan tahtiin. Toisen koiran tai lelujen kanssa riehaantumista on edelleen syytä välttää. Koko viikko on mennyt aika hyvin muuten, mutta Helsingissä ulos lähtiessä eräällä kerralla koira hypähti takajaloilleen niin että se vinkaisi. Useaan kertaan se on ehtinyt hypähtää myös vinkaisematta. Virtaa alkaa olla. Hyppäämistä autoon, sohvalle tms ei ole edes sallittu yrittää, portaita menee sen 6kpl kotona päivä päivältä sujuvammin ja normaalimmin.

Etuosaa venyttelee paljon, mutta jonkin verran kumarruksen vajaaksi jättäen, takapäätä ei edes yritä edelleenkään. Takajalkojen venytykseen saatiin jumppaohje, aluksi hyvin varovasti koiraa tarkasti kuunnellen. Venytystä voi jatkaa säännöllisesti koiran elämän loppuun saakka, vaikka se tästä nyt kuntoutuisikin. Takaosa jää kuitenkin epäilemättä "riskitekijäksi" jatkossakin nikamapuutoksen takia.


Porukoiden kämpän yksi kerrosväli on menty hissillä ylös.

1 kommentti:

  1. Ihana proffa, oli mahtavaa vielä saada sinut tänne!! Rauhallisesti vaan, ja pian päästään taas metsäretkelle eväiden kanssa.

    VastaaPoista