sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

SISA2

Kyllä taas lajin helppous viehättää. 🤣 Lakille oman seuran sisäetsintäkokeesta huikeat 0p ja -8vp!

kuula goes ukkonen


Oli taas melko kuuma (vaihteli 23-27C) ja ukkosta ilmassa, valitettavasti vain jyrinää ilman sadetta. Lakkia ei ukkonen haittaa mutta viilennys olisi kelvannut. Pidin sillä kylmää kylpytakkia nyt koko ajan, myös ennen ekaa vuoroa, mutta eipä se juuri auttanut ja koira läähätti hyvin pian etsinnän alettua. Se oli taas kummallisen nuupea, ja sai etsiä irti mutta ei se oikein irronnut ja piti mennä patistelemaan. Oli tarkoitus nyt muutenkin pitää kesätauko kun nää kelit ei sille sovi, mutta pitää sitten syksyllä miettiä ihan motivaatiota ja kaikkea koska selkeästi se on nyt paljon huonompi kuin ennen. Huomasin, että mulla oli hetken ikävä töppöistä - vaikka senkin kanssa oli kaikkea ja se oli sellainen omanlaisensa hullu niin ainakaan motivaatio ei kyllä koskaan ollut hänen ongelmien listalla. No he on eläimiä ja jokainen omanlaisensa persoona, ja sen sijaan että suree ettei saa sitä maagista täydellistä yksilöä jonka kanssa kaikki olisi jatkuvaa ilotulitusta (sarkasmivaroitus: onko sellaisia?), pitää opetella pelaamaan niillä korteilla mitä nyt on.




1. Alue navetan ylisillä, 5:00, kaksi piiloa




No eka me vähän niinku heti löydettiin, tosin se oli vaahtosammuttimessa ja mä olisin ilmoittanut saavuttamattoman löydön johonkin alemmas, joten hyvä että en ilmoittanut, ajattelin palata sinne lopuksi. Sitten vähän haahuilua ja ilmaisu bilispöydän pussiin, pyysin kolmesti näyttämään ja hän näytti, harmi vaan että väärä pussi 🙄


2. Alue ihan vieressä, 3:00, yksi piilo

Piilo oikealla takana pylväässä


Huonosti irtosi ja aika pian ilmaisi kattopalkin alaosaa lattialla olevia lautoja vasten, oikein tuhina kuului kun haisteli. Kysyin kolmesti että näytä missä. Ja väärin, löytö oli toisessa tolpassa eri päässä aluetta, ja ylempänä. Ettäjoo mitä ihmettä Lakki?!

Tauon jälkeen sisälle päärakennukseen, jossa oli vähän viileämpi.

3. Isompi ruokailutila, 5:00, kaksi piiloa

Piilo kukassa pöydällä

Lakki ilmaisi tuon punaisen roskiksen viereen pöydän alle

Henkaripiilolle ei ehditty ollenkaan


Toinen kierros tuntui paremmalta ja Lakki irtosi aika kivasti, se meni noiden pitkien pöytien välejä ja takakautta yksin. Sitten taas kiinnostuminen, kunnon sniffailua niin että tuhina vaan kävi ja ilmaisu metallisen pöydän alarakenteisiin, väärin. Oikeat piilot oli usean metrin päässä että ei todellakaan ollut mikään siirtymähaju.

4. Saunatila, 2:30, kaksi piiloa

Löylyhuone oli tyhjä




Tämä oli ärsyttävä ahdas alue. Ajattelin vielä että nyt kun se löytää yhden, sanon että kiitos riittää ja juoksen palkkaamaan sen siitä, mutta turha luulo🤣Yksi nurkka jäi käymättä, jos oltais oltu tuloksessa kiinni, oisin ohjannut sen sinne, eli tiedostin asian. Lakki kiinnostui lauteista ja nuohosi alinta tosi kauan, mutta ei. Suihkutilan lattialastaa ja vesisankoa kauhoineen se haisteli molempia, ja kauhassa oli kuulemma piilo mistä otin sen pois. Mä en kyllä nähnyt mitään reaktiota ja lopuksi kun se näytettiin koiralle, se ei silti ilmaissut sitä. Ennen ajan loppumista patistelin sen kiipeämään ylös ne lauteet ja siellä se ilmaisi peflettilaatikkoa, ylläri, väärin.

Painostava ukkossää lienee yksi syy, ja nollakoiralla oli kuulemma ollut myös vaikeaa, mutta joskus tää vaan on tällaista että hajut ei liiku mihinkään. Ei se mitään että saisi nollan. Mäkin oon ollut vkt kokeessa jossa ykkösessä taisi tulla puolet nollia, kun ukkoskeli ja kaatosade vaan nieli hajut. Kyllä niitä tuloksia koiranettiin tallettaessa ei voinut kuin ihmetellä. Täällä oli tänään 14 koiraa, 11 (!!!) sai nollan ja kaveri voitti yhdellä löydöllä, 13p. 😂 Loput kaksi sai 12p että ei hyvää päivää vaan! Kuitenkin kakkosen koe. Ykkösessä teoriassa voi olla vaan tosi osaamattomia ja kokemattomia koiria.

Mutta mitä ihmettä Lakki nuuhkutti, tarkensi ja ilmaisi?!?! En jaksa uskoa että olisin painostanut sen tekemään niin. En myöskään oikein usko että koira osaa "huijata" ja esittää nuuhkuttamista ennen ilmaisua. Ihan käsittämätöntä. Se on kuitenkin tehnyt ihan reilusti tyhjääkin ja sitä on palkattu etsimisestä ilman löytöä, joten en usko että sillä edes voisi olla ajatus että pakko löytää jotain että äiskä on tyytyväinen. 🤔 En nyt sitten oikein tiedä onko mun koira rikki vai ei. Joka tapauksessa keksin kesäviikonlopuille parempaakin tekemistä ja tuskin kisataan enää ennen syksyä ainakaan Lakin kanssa, nahkaa voisi vähän viritellä kunhan sen saikku on lusittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti